Ελλάδα

Η Ιερά Σύνοδος καλεί τους ιερείς να κρατήσουν κλειστές τις εκκλησίες

12.04.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Με νεα εγκύκλιο η Ιερά Σύνοδος καλεί τους ιερείς να κρατήσουν κλειστές -για τους πιστούς- τις εκκλησίες, έως τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου, ενω οι ακολουθίες θα γίνονται παντού κεκλεισμένων των θυρών. 

Ο σύνδεσμος κληρικών ωστόσο αντιδρά. Δεκαδες σακκούλες με τρόφιμα έχουν συγκεντρωθεί σε μια αίθουσα του ιερού ναου Αγίας Τριάδας στην Κηφισιά και αυτά θα μοιραστουν πόρτα -πόρτα τη Μεγάλη Εβδομάδα με τη συνδρομή εθελοντών σε συνανθρώπους μας που τα εχουν ανάγκη.

Μόνο για τετοιους λόγους φιλανθρωπικούς σκοπούς και για διοικητικές εργασίες θα ανοίγουν από την Κυριακή των Βαϊων και μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου οι πόρτες των εκκλησιών.

Μετα τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας που θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών σε όλους τους ναούς, οι πιστοί δεν θα βρουν ανοιχτή καμία εκκλησία όπως γινόταν μεχρι χθες για λίγες ωρες το πρωί.

Η Ιερα Σύνοδος επανήλθε στο θέμα με μια νέα εγκύκλιο που δεν αφήνει περιθώριο παρερμηνείας από τους ιερείς μετά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε για το ανοιγμα των εκκλησιων δυο ωρες τη Μεγαλη Εβδομάδα και τέσσερις τη Μεγάλη Παρασκευή.

Η νέα εγκύκλιος ήρθε και ως απαντηση στην αντίδραση του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος για τα περιοριστικά μέτρα που εχουν ληφθεί στις εκκλησιες τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση του ο συνδεσμος θετει στην Ιερα Σύνοδο και στην υπουργο Παιδειας το ερωτημα γιατι να επιτρεπεται η προσέλευση των ανθρωπων στα σουπερ μαρκετ, στις τραπεζες και στις λαϊκές και όχι στην εκκλησια για ολιγολεπτη προσευχη σεβόμενοι τα μετρα.