Ελλάδα

Ο φόβος «σκεπάζει» τα χωριά της καραντίνας – Σίνδος: Προσβλήθηκε στη δουλειά του ο 52χρονος που κατέληξε

03.04.2020 | 20:46 Eνσωμάτωση

Βαριά είναι η ατμόσφαιρα στα χωριά της καραντίνας, καθώς οι θάνατοι και ο φόβος για την εξάπλωση του ιού δημιουργούν ένα σκηνικό που οι κάτοικοι ποτέ μέχρι χθες δεν μπορούσαν να διανοηθούν.

Άλλος ένας θάνατος από κορωνοϊό στην Έδεσσα. Ένας 66χρονος άντρας από το Μαυροβούνι. Ο άνδρας έχασε τη ζωή του λίγες ώρες μετά την 78χρονη γυναίκα από τη Φούστανη. Κλεισμένοι στα σπίτια τους οι κάτοικοι μαθαίνουν τα δυσάρεστα νέα.

Οι κάτοικοι της Φούστανης νιώθουν ήδη να στιγματίζονται και αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και για το αν θα μπορέσουν να διαθέσουν στην αγορά τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα τους.

Φούστανη, Μεσοποταμία, Δαμασκηνιά, Δραγασιά και Εχίνος, βρίσκονται σε αυστηρή καραντίνα υπό αστυνομική επιτήρηση,  ενώ οι κάτοικοι των δήμων, Καστοριάς, Ορεστίδος, Νεστορίου, Μύκης και Ξάνθης δεν βγαίνουν από τα σπίτι του μετά τις 8 το βράδυ και μέχρι και τις 8 το πρωί.

Η χαρά διαδέχθηκε τη λύπη στον Εχίνο. Την Πέμπτη (02/04) ένας ασθενής επέστρεψε στο σπίτι του. Την Παρασκευή (03/04) ένας 78χρονος έχασε τη ζωή του. Νοσηλευόταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Αλεξανδρούπολης και έπασχε από υποκείμενο νόσημα. 

Πέντε ανθρώπους θρηνεί η Ξάνθη. 

Παράλληλα, άλλοι 98 φοιτητές επαναπατρίστηκαν από την Τουρκία σήμερα και παραμένουν σε καραντίνα σε ξενοδοχείο της περιοχής.  

Οχτώ νεκρούς μετρά η Καστοριά αφού μετά τον 51χρονο γυμναστή και πατέρα 4 παιδιών, την μάχη με τον ιό έχασε και μία 91χρονη γυναίκα. Την ίδια ώρα, η δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας παραμένει σε καραντίνα.

Αναστολή των οικοδομικών εργασιών από την Παρασκευή (03/04)  στη Μύκονο μετά από εντολή Χαρδαλιά αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, συγγενικό της πρόσωπα της 69χρονης, του πρώτου κρούσματος στο νησί έχει κατάστημα με οικοδομικά υλικά και ιδιαίτερη κίνηση αυτόν τον μήνα και αυτός ήταν ο λόγος του «παγώματος» των οικοδομικών εργασιών.

Προσβλήθηκε στη δουλειά του ο 52χρονος που κατέληξε

Την ίδια ώρα, στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το εργοστάσιο που έχουν καταγραφεί δύο κρούσματα κορωνοϊού, ανάμεσά τους ο 52χρονος που έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό.

Στο εργοστάσιο που εργαζόταν ο 52χρονος απασχολούνται 100 εργαζόμενοι. Όλοι τους είχαν εκφράσει την ανησυχία τους από όταν έγινε γνωστό το πρώτο κρούσμα, το οποίο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Ο άνθρωπος αυτός είναι ο οδηγός του λεωφορείου που καθημερινά μετέφερε 11 ανθρώπους στο εργοστάσιο, μεταξύ αυτών και τον 52χρονο που έχασε τη ζωή του. Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο λειτουργούσε κανονικά μέχρι και την Παρασκευή (03/04), όταν παρενέβησαν κλιμάκιο της Αστυνομίας και του ΕΟΔΥ και πραγματοποίησαν θερμομέτρηση σε όλους τους υπαλλήλους.