Ελλάδα

Μώραλης στο MEGA: Περήφανοι για τη δημιουργία των ειδικών ασπίδων προστασίας στο εργαστήριο Blue Lab

03.04.2020 | 10:55 Eνσωμάτωση

Στο εργαστήριο Blue Lab του δήμου Πειραιά κατασκευάζονται από το δήμο ειδικές ασπίδες προστασίας για το νοσηλευτικό προσωπικό προκειμένου να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για το εγχείρημα αυτό, πού αποσκοπεί, αλλά και για τις υπόλοιπες δράσεις του δήμου στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του ιού.

Το κέντρο καινοτομίας για την προώθηση της γαλάζιας οικονομίας εγκαινιάστηκε το Σεπτέμβριο με γνωμοδότηση της περιφέρειας, σύμφωνα με το δήμαρχο και τέθηκε στις υπηρεσίες του δήμου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σκοπός του είναι η ενίσχυση των νοσοκομείων της χώρας και ιδιαίτερα αυτών της περιφέρειας.

«Είμαστε όλοι εδώ στην πρώτη γραμμή και με ικανοποίηση παρουσιάζουμε αυτό το προϊόν για το οποίο είμαστε πολύ περήφανοι», δήλωσε ο δήμαρχος.

Στην κάμερα του MEGA μίλησε επίσης και η αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Σταυρούλα Αντωνάκου, η οποία συνεχάρη το δήμο Πειραιά για τη σημαντική αυτή συμβολή και εξήγησε ότι το Blue Lab χρηματοδοτείται από την περιφέρεια Αττικής

«Ως περιφέρεια Αττικής προσπαθούμε να στηρίζουμε το εθνικό σύστημα υγείας με όποιο τρόπο μπορούμε», δήλωσε η κυρία Αντωνάκου.

Όσον αφορά τη διαδικασία παραγωγής των ασπίδων προστασίας, αυτή γίνεται μέσω της τεχνολογίας της 3D εκτύπωσης και πρόκειται για ένα σχέδιο που παρήχθη και διανεμήθη σε παγκόσμια κλίμακα και το οποίο ανασχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο εργαστήρι του δήμου.

Ακόμα, ο δήμος Πειραιά συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» διανέμοντας κατ' οίκον τρόφιμα και προϊοντα στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.