Πολιτική

Αβραμόπουλος στο MEGA: Η Ελλάδα τα έχει πάει αρκετά καλά στη μάχη με τον κορωνοϊό

02.04.2020 | 10:30 Eνσωμάτωση

Ο πρώην επίτροπος της Ελλάδας στην ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε στην εκπομπή «MEGA Mag» για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού από την ελληνική κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι χαρακτηρίζεται ως «best practice» από την παγκόσμια κοινότητα. 

«Η Ελλάδα τα έχει πάει καλά στη μάχη με τον κορωνοιό. Πρέπει, όμως, να παραμείνουμε σε εγρήγορση, να τηρήσουμε τις οδηγίες των ειδικών και του ίδιου του πρωθυπουγού» δήλωσε ο πρώην Επίτροπος.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο ο Οργανισμός Παγκόσμιας Υγείας σκέφτηκε περισσότερο την οικονομία και λιγότερο την παγκόσμια υγείας καθώς άργησε να ορίσει πανδημία για τον κορωνοϊό. 

Όσον αφορά τη στάση που κρατάει η Γερμανία ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: «Είναι μια μοναδική ευκαιρία για την Γεμανία να προβάλει την ευρωκεντρική της ιδεολογία με το να συνεισφέρει στο να αντιμετωπιστεί στην πράξη η πανδημία».

«Και στην οικονομική κρίση ο Γερμανία δεν στήριξε τις χώρες της  Ευρώπης, όπως και στο προσφυγικό. Από το 2016 και μετά ξεκίνησαν κάποιες χώρες να ακολουθούν το δικό τους εθνικό δρόμο. Άλλο να είσαι πατριώτης και άλλο να είσαι εθνικιστής. Αυτή η τάση επικρατεί σήμερα. Αισθάνονται πολλές χώρες πιο ασφαλείς πίσω από κλειστά σύνορα» συνέχισε ο ίδιος. 

«Οι εννέα χώρες ορθώς εισηγούνται για το ευρωομόλογο. Θα πρέπει να δούμε το πώς διαμορφώνεται το τοπίο την επόμενη μέρα σε μια παγκόσμια οικονομία που καταρρέει. Το ευρωομόλογο είναι μόνόρομος για να στηριχθεί το μεγαλύτερο επίτευγμα της ιστορίας που είναι η ενότητα της Ευρώπης» ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος.

«Οι γιατροί πρέπει να στηριχθούν οικονομικά αλλά και ηθικά. Τα μνημόνια γονάτισαν το σύστημα Υγείας, όχι μόνο της Ελλάδας, αλλά και πολλών χωρών του Νότου» ανέφερε ο πρώην υπουργός Υγείας.

«Τα σχέδια του κάθε ανθρώπου μπαίνουν τώρα στην άκρη. Επέστρεψα στην Ελλάδα πριν από μερικούς μήνες. Προτεραιότητα έχει να ενεργήσω ως υπεύθυνος πολίτης για να θωρακίσουμε την δημόσια υγεία. Παράλληλα είναι μια περίοδος περισυλλογής και  μελέτης. Όλοι οι πολιτικοί αξιολογούμεθα από το τι θέλει η κοινωνία από εμάς. Όταν με το καλό επανέλθουν τα πράγματα εκεί που όλοι ελπίζουμε θα επανέλθω και εγώ στην πολιτική σκηνή» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.