Υγεία

Βατόπουλος στο MEGA: Μέχρι το τέλος Απριλίου ο κύκλος του κορωνοϊού

01.04.2020 | 10:38

Στην κρισιμότητα του μήνα Απριλίου για την εξέλιξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος. 

Όπως τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», «ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει μια γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα. Φαίνεται πως θα είναι ήπια η αύξηση», ενώ συμπλήρωσε ότι μέχρι το τέλος του μήνα ο κορωνοϊός θα έχει κάνει τον κύκλο του στη χώρα μας. 

Επίσης, ο κ. Βατόπουλος υπογράμμισε ότι οι γιατροί είναι πλέον βάσιμα αισιόδοξοι ότι απομακρύνεται το φαινόμενο της Ιταλίας και της Ισπανίας, όσον αφορά στα κρούσματα και τα θύματα από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην εντατική προσπάθεια που γίνεται παγκοσμίως για να βρεθούν τα κατάλληλα φάρμακα για τον κορωνοϊό, εκτιμώντας ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα. «Σχεδόν όλοι οι ασθενείς μπαίνουν στις μελέτες για τα φάρμακα, κάτι που μας βοηθά» τόνισε. 

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της ομάδας επιστημόνων για τον κορωνοϊό στη χώρα μας, αναφέρθηκε επίσης και στον περιορισμό των κρουσμάτων του ιού στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Ελλάδας, σημειώνοντας ότι πλέον υπάρχουν τα κατάλληλα μέτρα προσωπικής προστασίας για όλους. 

Τέλος, υπογράμμισε ότι γίνεται ξεκάθαρη η ανάγκη να στηριχθούν οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας από το κράτος, τονίζοντας τον αγώνα που κάνουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς για να κατανοηθεί η επιδημία και να ληφθούν άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.  

Υγεία