Ελλάδα

Δάσκαλος στο MEGA: Υπάρχουν κάποιες ανυπέρβλητες δυσκολίες στη διαδικτυακή διδασκαλία

01.04.2020 | 18:02 Eνσωμάτωση

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κάθε μέρα κερδίζει έδαφος, καθώς όλο και περισσότεροι μαθητές σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία κάνουν το μάθημα τους μέσω ίντερνετ, χωρίς να λείπουν οι δυσκολίες.

Χωρίς σχολική τσάντα αλλά με ένα laptop, με ακουστικά και μικρόφωνο κάνει το μάθημα του ο μικρός Κωνσταντίνος. Είναι μαθητής της τρίτης τάξης του Δημοτικού Σχολείου και τα μαθήματα εξ αποστάσεως αποτελούν πλέον την καθημερινότητα του.

Γονείς και δάσκαλοι είναι ικανοποιημένοι που τα παιδιά δεν χάνουν άσκοπα την ώρα τους μια και μένουν σπίτι λόγω κορωνοϊού αλλά ταυτόχρονα συμφωνούν πως το ίντερνετ είναι λύση ανάγκης που δεν υποκαθιστά την σχολική τάξη.

Ο Μάριος Μάζαρης, δάσκαλος δημοτικού σχολείου στο Κερατσίνι, περιέγραψε στην εκπομπή «LIVE NEWS» την εμπειρία της διδασκαλίας μέσω διαδικτύου.

Συγκεκριμένα ανέφερε πως: «Έχει την πλάκα του, αλλά υπάρχουν και κάποιες δυσκολίες που είναι ανυπέρβλητες.

» Δεν έχουν όλα τα παιδιά ίντερνετ. Πολλοί μαθητές πληρώνουν κάρτες ίντερνετ για να συνδεθούν στο μάθημα. Δεν είναι το ίδιο με την δωρεάν εκπαίδευση.

» Προσπάθησα να μην ζοριστούν τα παιδιά ψυχολογικά. Αυτή ήταν αγωνία μου. Εκεί επένδυσα, και όχι στο να βγει η ύλη» κατέληξε.