"Άναψαν τα αίματα" την Παρασκευή στη Βουλή, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναφορικά με τη συμφωνία, την αξιολόγηση και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
"Άναψαν τα αίματα" την Παρασκευή στη Βουλή, με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να διασταυρώνουν τα ξίφη τους αναφορικά με τη συμφωνία, την αξιολόγηση και την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Έντονη αντιπαράθεση είχαν ο Δημήτρης Στρατούλης με τον Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να… αφήσει το δούλεμα.
"Σας το λέω πολύ καλόπιστα, δεν αφήνετε το δούλεμα; Η τρόικα είναι εδώ, τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα είναι εδώ, η αξιολόγηση είναι εδώ και μένει να μας πείτε αν δεν προλάβετε να κλείσετε μέχρι τις 15 Απριλίου, που τώρα μάθαμε ότι τότε χρεοκοπούμε, εάν έχετε κάποιο άλλο σχέδιο. Για να πάρετε 1 ευρώ θα πρέπει ο κ. Στρατούλης να έχει υπογράψει την υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του νόμου περί ρήτρας μηδενικού ελλείμματος. Θα το υπογράψει; Αν δεν το υπογράψει, δεν θα πάρετε λεφτά και αν δεν πάρουμε λεφτά χρεοκοπούμε. Για να δούμε τώρα τι θα γίνει…" είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Απαντώντας, ο Δημήτρης Στρατούλης τον κάλεσε "να μην ανησυχεί" και να μην πιέζει την κυβέρνηση να υπογράψει τις υπουργικές αποφάσεις για τη μείωση των επικουρικών και των εφάπαξ.
"Δεν τις υπογράψαμε, δεν τις υπέγραψα από την πρώτη ημέρα που μπήκα στο γραφείο μου ως υπουργός και δεν πρόκειται ποτέ, όσο κι αν ανυπομονεί, να τις υπογράψω. Και έχω και την πλήρη στήριξη την πολιτική και του πρωθυπουργού και ολόκληρου του υπουργικού συμβουλίου" τόνισε.
Ένταση υπήρξε και όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης χρησιμοποίησε λόγια του Γιάνη Βαρουφάκη από άρθρο του στο protagon.gr τον Απρίλιο του 2011 για να να περιγράψει τον εφιάλτη της δραχμής, λέγοντας:
"Σε είκοσι λεπτά θα είχαν στεγνώσει όλα τα ΑΤΜ – οι ουρές στις τράπεζες θα ήταν ατελείωτες και μετά από μια ώρα οι τράπεζες θα κατέβαζαν τα ρολά – η οικονομία θα κατέρρεε…".
Στον επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης, ο οποίος συνέστησε στον κ. Θεοδωράκη "μεγαλύτερη προσοχή".
"Δεν είναι εκπομπή εδώ πέρα, στην οποία έχετε γράψει ιστορία με θετικό πρόσημο. Εδώ δεν είναι εκπομπή, δεν είναι εξυπνακισμοί, δεν παίζει κανείς με τον εφιάλτη της χώρας" είπε.
Ανταπαντώντας, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε:
"Η σύστασή σας να μην μιλάμε εμείς για τον εφιάλτη της δραχμής να είναι μια έμμεση σύσταση που δεν μπορείτε να κάνετε στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ. Να είναι δηλαδή μια σύσταση προς τους συντρόφους σας, αλλά και κάποιους από τους καινούριους συνεταίρους σας που ονειρεύονται και προπαγανδίζουν τον εφιάλτη της δραχμής".
Το ΚΚΕ ζήτησε από την κυβέρνηση να φέρει τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου στη Βουλή, με τον Θανάση Παφίλη να θέτει τα ερωτήματα "τι αποφασίστηκε τελικά και τι συμφωνήθηκε".
Για "λόμπι της δραχμής" έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εκτόξευσε τα βέλη του στην κυβέρνηση, λέγοντας:
"Όποιος έχει να πει κάτι συγκεκριμένο να το πει, γιατί εμείς δυστυχώς μόλις σε δύο μήνες έχουμε να πούμε πολύ συγκεκριμένα πράγματα κι έχουμε να πούμε πάρα πολύ συγκεκριμένα πράγματα για το lobby της δραχμής στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Θεοδωράκης, σε αυτούς που έχουν βγάλει τα ευρώ έξω και έχουν τις ζημίες μέσα και περιμένουν μια χώρα φτηνή για να την αγοράσουν. Προσέξτε, το παιχνίδι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο και όποιος έχει αναλάβει και δεσμεύσεις λόγω υποστήριξης που δέχεται θα κληθεί κάποια στιγμή να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του αυτές".