Σε πιθανά ξεχωριστά τετ - α - τετ με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει η Αθήνα να προετοιμάσει το έδαφος για την επταμερή σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Σε πιθανά ξεχωριστά τετ – α – τετ με την Άγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ επιδιώκει η Αθήνα να προετοιμάσει το έδαφος για την επταμερή σύνοδο κορυφής για την Ελλάδα που θα διεξαχθεί στο περιθώριο του Συμβουλίου Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Στην επταμερή σύνοδο θα συμμετάσχει ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με την Άγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Γερούν Ντάισελμπλουμ και τους επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, την ώρα όμως που η χώρα βρίσκεται σε οριακή κατάσταση αναφορικά με την ρευστότητά της.
Παράλληλα, τα μηνύματα που αποστέλλονται τόσο από τη Γερμανία όσο και από την Κομισιόν δείχνουν ότι η παραπομπή του ζητήματος σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να προηγηθεί της θετικής αξιολόγησης από τα τεχνικά κλιμάκια των ευρωπαϊκών θεσμών σε Αθήνα και Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα ζητήσει την εφαρμογή της απόφασης της 20ης Φεβρουαρίου στο Eurogroup, την αξιολόγηση της χώρας μας με βάση τις προτάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, την άρση του προβλήματος ρευστότητας μέσω είτε της αύξησης του ELA είτε της χορήγησης του 1,9 δισ. από τα κέρδη της ΕΚΤ, ενώ θα "παίξει" και το χαρτί των γεωπολιτικών και οικονομικών επιπτώσεων μιας ενδεχόμενης ελληνικής κατάρρευσης.
Ο Δημήτρης Παπαδημούλης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ τόνισε ότι "στη δύσκολη συζήτηση στην Ευρώπη πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και υποστηρικτικοί" ενώ σε ανάρτησή του στο twitter είχε αναφέρει νωρίτερα ότι "σήμερα και τη Δευτέρα, η χώρα πρέπει να περάσει τον 'κάβο' αβλαβώς" και πως "ο Τσίπρας έχει και την εντολή και την λαϊκή στήριξη για 'έντιμο συμβιβασμό'".