Στη δικαιοσύνη στέλνει σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δυο φακέλους με στοιχεία διαφθοράς σχετικά με ελικόπτερα και υποβρύχια, όπως είπε ο ίδιος εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
Στη δικαιοσύνη στέλνει σήμερα ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος δυο φακέλους με στοιχεία διαφθοράς σχετικά με ελικόπτερα και υποβρύχια, όπως είπε ο ίδιος εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό.
Από την έρευνα που έκανε η Επιτροπή Ελέγχου των Εσωτερικών Υποθέσεων του υπουργείου Άμυνας για θέματα εξοπλισμών βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία διαφθοράς σε δυο υποθέσεις που προκύπτουν -πιθανώς όπως είπε ο κ. Καμμένος- κακουργήματα.
"Συστήσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Εσωτερικών Υποθέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν το έργο αυτό ξεκίνησαν τη διενέργεια ελέγχου από τη Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών.
Για δυο από τις υποθέσεις έχουμε ήδη τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία- πολύ σοβαρά αποδεικτικά στοιχεία-από τα οποία προκύπτουν πιθανά κακουργήματα και πάρα πολλά χρήματα, τεράστια ποσά, τα οποία έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός και για τα οποία θα ελεγχθούν οι υπεύθυνοι ποινικά και αστικά.
Συμφωνήσαμε με τον πρωθυπουργό, οι υποθέσεις αυτές, έστω και σε πρώτη φάση διερεύνησης κι ενώ συνεχίζεται η έρευνα από την Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, να πάνε σήμερα στην ελληνική Δικαιοσύνη, προκειμένου να συσχετισθούν με φακέλους που ήδη εξετάζει η Δικαιοσύνη", τόνισε.
Πρόκειται για τα ελικόπτερα NHS 90 με την υπόθεση να ξεκινάει το 2003 αλλά και για τα υποβρύχια, υπόθεση που ξεκίνησε το 1998.
Ο υπουργός Άμυνας ρωτήθηκε επίσης για την κρίση στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχώρησε σε αποστράτευση αξιωματικών με κομματικά κριτήρια και εκδικητική διάθεση. Ο κ. Καμμένος απάντησε ότι δεν υπήρξε καμία πολιτική παρέμβαση.
Σε ο,τι αφορά στην απόσυρση της χθεσινής αναγγελίας από την Τουρκία για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο, σήμερα το τουρκικό ΥΠΕΞ έκανε λόγο για λάθος συντεταγμένες, πρόσθεσε όμως ότι είχε κάνει προτάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο χωρίς να λάβει απαντήσεις από την Αθήνα.