Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο να καταρτιστεί και να κατατεθεί αύριο στους θεσμούς η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει ζητήθει από την ελληνική κυβέρνηση.
Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με στόχο να καταρτιστεί και να κατατεθεί αύριο στους θεσμούς η λίστα των μεταρρυθμίσεων που έχει ζητήθει από την ελληνική κυβέρνηση.
Η ελληνική επιστολή δεν θα περιλαμβάνει αναλυτικά μέτρα, αλλά θα είναι περισσότερο η περιγραφή του πλαισίου των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων μέσα σε ένα σύντομο κείμενο 2 ή 3 σελίδων, όπου θα γίνεται αναφορά στην πάταξη της φοροδιαφυγής, την καταπολέμηση διαφθοράς, την αναμόρφωση του δημόσιου τομέα, την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και την ανεξαρτησία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Από εκεί και πέρα η κυβέρνηση φαίνεται πως διαχωρίζει από αυτές τις μεταρρυθμίσεις σε μια άλλη κατηγορία θέματα που έχουν να κάνουν με τη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, τον κατώτατο μισθό κ.λπ. υποστηρίζοντας ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής δικαιοδοσίας.
Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στο "MEGA Σαββατοκύριακο" επισήμανε ότι η κυβέρνηση καταρτίζει μία λίστα με μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν πιο αποτελεσματικό το δημόσιο και ως προς την οργάνωσή του και ως προς την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Ξεκαθάρισε δε ότι η ελληνική κυβέρνηση καταθέτει μια σειρά από προτάσεις και είναι έτοιμη να συζητήσει "με δεδομένο ότι υπάρχουν θέματα κυριαρχίας τα οποία αφορούν την εσωτερική πολιτική και δεν αποτελούν κομμάτι της διαπραγμάτευσης".
Συνομιλώντας χθες με δημοσιογράφους, λίγο πριν το κυβερνητικό συμβούλιο, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως οι επαφές είναι συνεχείς και ότι η ελληνική κυβέρνηση θα είναι έτοιμη το πρωί της Δευτέρας.
Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης δήλωσε βέβαιος πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα με τη λίστα.
Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρίαση του κυβερνητικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι θα εισπράξουμε το 'ναι' από τους θεσμούς. Δεν θα υπάρξει Eurogroup και θα προχωρήσουμε στη σταθεροποίηση της οικονομίας".