Κρίσιμη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θέτοντας ως στόχο για το κόμμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάληψη των εκλογών και επισήμανε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από ακραίες κινήσεις ή χειρισμούς -όπως ανέφερε- έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
Κρίσιμη χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την ψήφο στο ΠΑΣΟΚ στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, θέτοντας ως στόχο για το κόμμα την κατάκτηση της τρίτης θέσης, ενώ τόνισε ότι δεν πρέπει να υπάρξει επανάληψη των εκλογών και επισήμανε κινδύνους που μπορεί να προκύψουν από ακραίες κινήσεις ή χειρισμούς -όπως ανέφερε- έναντι των Ευρωπαίων εταίρων.
Στη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε εν όψει των εκλογών επανέλαβε ότι το στοίχημα των εκλογών είναι σταθερότητα και πρόοδος ή αβεβαιότητα και οπισθοχώρηση και πρόσθεσε: "έχει σημασία ποιος θα είναι πρώτος και δεύτερος αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει ποιος θα είναι τρίτος, ποιος θα μπορέσει να παίξει το ρόλο του εγγυήτη της σταθερότητας".
Υποστήριξε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κυβερνητικός μπαλαντέρ και υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει μετά τις εκλογές κλίμα συναίνεσης και συστράτευσης.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ
Ο κ. Βενιζέλος διεμήνυσε, "δείχνοντας" τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να τον κατονομάζει, ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα αφήσει "να γίνουν επικίνδυνοι ερασιτεχνισμοί και ψευτολεβεντιές γιατί οι άλλοι κρατούν πολλούς μοχλούς στο χέρι τους" και δεσμεύθηκε ότι το κόμμα του "θα οδηγήσει τα πράγματα στην πλήρη αξιοποίηση του πλαισίου που έχει διαμορφωθεί και θα μας δώσει και άλλο πολύ σημαντικό 'κούρεμα' του χρέους".
Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι αν εφαρμοστούν όσα έχει υποσχεθεί κατά γράμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένους τους ευρωπαϊκούς σχηματισμούς, αυτό θα οδηγήσει σε ρήξη. "Η Ελλάδα μπορεί να γίνει το νέο 'κούγκι', το νέο 'αρκάδι' και μετά να καταθέτουν στεφάνια στο μνημείο της όλοι οι Ευρωπαίοι στο όνομα της προόδου αλλά θα έχουμε καταστραφεί", είπε χαρακτηριστικά.
Για τα σενάρια Grexit
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε εσφαλμένη, επικίνδυνη και άδικη για την χώρα τη συζήτηση για ενδεχόμενο Grexit, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν πρέπει να κάνουμε "τσάμπα μαγκιές" και να "ρίχνουμε λάδι στη φωτιά", γιατί, όπως υποστήριξε η Ευρώπη "θα μας ρίξει στον γκρεμό για λόγους παιδαγωγικούς άλλων, για να στείλει μηνύματα σε άλλες χώρες".
Για τη ΝΔ
Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ ανεβάζει τους τόνους απέναντι στη ΝΔ απάντησε ότι το κόμμα του μιλάει για όλα τα κόμματα στο όνομα της αλήθειας και σημείωσε: "η ΝΔ και ο κ. Σαμαράς ως εκφραστής ενός κόμματος και ως πρωθυπουργός πράγματι αποδέχθηκε αυτό που λέγαμε σε πολλά ζητήματα γιατί εμείς είμαστε ο θεματοφύλακας της εθνικής πολιτικής…εμείς συμφωνούμε με τη ΝΔ επειδή η ΝΔ προσχώρησε στις αντιλήψεις μας αλλά δεν το έκανε ούτε ολοκληρωτικά ούτε με τον τρόπο που θέλαμε".
Για την μετακίνηση Γκερέκου
Αναφερόμενος στην μετακίνηση της Άντζελας Γκερέκου στη ΝΔ, χωρίς να την κατονομάζει, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε: "Δεν μιλάω τώρα για ζητήματα ήθους, αισθητικής και δεοντολογίας, όπως η αρπαγή μιας υφυπουργού η οποία τοποθετήθηκε από το ΠΑΣΟΚ". Εκτίμησε δε ότι "τοπικά θα υπάρξει αντίδραση υπέρ του ήθους της ευγένειας και της δεοντολογίας", προσθέτοντας ότι "το ερώτημα είναι σεβασμός ή μη σεβασμός στους όρους συνεργασίας".
Για τον Γ. Παπανδρέου
Σε ό,τι αφορά το Κίνημα Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου τόνισε ότι "κανείς δεν μπορεί να διασπάσει την παράταξη" και πρόσθεσε ότι "η κρίσιμη ψήφος είναι στο ΠΑΣΟΚ που άντεξε και κράτησε την χώρα".
Για το Ποτάμι
Χαρακτήρισε το "Ποτάμι" του Σταύρου Θεοδωράκη ως ένα "ετερόκλητο ευκαιριακό σχήμα, ένα είδος συνεταιρισμού, κοινοπραξίας, το οποίο είναι παλιά εμβληματικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ, πρόσωπα που δηλώνουν ότι είναι απολίτικα, συνταξιούχοι με εθνικιστικές τάσεις και δεξιοί νεοφιλελεύθεροι".
Για τις επιθέσεις στη Γαλλία
Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι "δυστυχώς έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην ευρύτερη περιοχή με κορμό κυρίως το φαινόμενο του λεγόμενου Ισλαμικού κράτους τα προβλήματα της εξωτερικής ασφάλειας αναμφίβολα συνδέονται με τα προβλήματα της εσωτερικής ασφάλειας".
Διαβεβαίωσε ωστόσο ως υπουργός Εξωτερικών τον ελληνικό λαό ότι "λαμβάνονται εδώ και πολύ καιρό όλα τα αναγκαία μέτρα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου αλλά και των υποχρεώσεών μας ως μέλος της ΕΕ".