Σε μια κίνηση ισχυρού πολιτικού συμβολισμού, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάθισε σήμερα δίπλα στον Γιάννη Δραγασάκη -που δέχθηκε χθες αήθη προσωπική επίθεση από την Ελ.Ζαρούλια- όση ώρα αγόρευε ο εισηγητής της Χρυσής Αυγής για το φορολογικό νομοσχέδιο, Ηλίας Παναγιώταρος.
Μετά τα συσσίτια του μίσους, την ημέρα της επετείου της αποκατάστασης της Δημοκρατίας, οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών κλιμακώνονται και στη Βουλή, όπου έφτασαν να ζητήσουν όταν μιλούν βουλευτές τους, να μην προεδρεύει ο αντιπρόεδρος από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης.
Θέλοντας να δείξει ότι στηρίζει τον Γιάννη Δραγασάκη, μετά τις επιθέσεις που δέχτηκε χτες από τη βουλευτή και σύζυγο του κ. Μιχαλολιάκου Ελένη Ζαρούλια, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απάντησε σήμερα το πρωί με μια συμβολική κίνηση. Την ώρα που τον λόγο είχε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος, κάθισε δίπλα στον προεδρεύοντα, Γιάννη Δραγασάκη.
Λίγο αργότερα, μιλώντας για την κίνησή του αυτή, ο κ. Μεϊμαράκης είπε: "Έδειξα και την υποστήριξη του προέδρου της Βουλής στο πρόσωπο το δικό σας και την πλήρη καταδίκη την οποία έδωσαν όλα τα κόμματα γι' αυτά που ελέγχθησαν χθες για την κόρη σας και την οικογένειά σας, τα οποία θεωρούμε όλοι μας ότι δεν πρέπει να λέγονται από το βήμα της Βουλής".
"Το προεδρείο κι εγώ προσωπικά δεν νιώθουμε απειλούμενοι και τα όποια βρώμικα ψέματα ελέχθησαν χθες, ούτε με αφορούν ούτε με ακουμπούν, ούτε εμένα ούτε την οικογένειά μου" τόνισε από την πλευρά του ο Γιάννης Δραγασάκης.
Εν τω μεταξύ, αποτροπιασμό αλλά και έντονο προβληματισμό για τον τρόπο αντιμετώπισης των προκλήσεων της Χρυσής Αυγής, έχουν προκαλέσει στους κόλπους όλων των κομμάτων τα συσσίτια μίσους που οργάνωσε ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Ορισμένοι εκτιμούν ότι τα μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα δυναμώνουν τα ποσοστά της, ενώ άλλοι τονίζουν ότι οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται για όλους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Πρωΐνό MEGA" είπε ότι το κράτος δαπανάει μεγάλα κονδύλια για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων και χαρακτήρισε επικίνδυνη και διχαστική την στάση της Χρυσής Αυγής.
"Όλο αυτό το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής που είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, το καταλαβαίνω ότι ο κόσμος είναι οργισμένος και μπορεί να λέει ότι αντιστρατεύομαι όλους και δεν με νοιάζει και ότι και να λέτε και τα λοιπά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί για την Ελλάδα και για το εσωτερικό της χώρας έναν τρομερό κίνδυνο αποσταθεροποίησης και διχασμού αλλά και για την διεθνή εικόνα της χώρας τις διεθνείς μας σχέσεις, μια ντροπή για την χώρα", επισήμανε.
Με σκληρή γλώσσα μίλησε στην ίδια εκπομπή και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι τα στελέχη της Χρυσής Αυγής εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο για ψηφοθηρικούς λόγους. Εξέφρασε όμως την γνώμη ότι οι απαγορεύσεις την δυναμώνουν δημοσκοπικά.
"Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με οποιοδήποτε και ούτε πρέπει, δεν ξέρω αν μπορεί, λέω δεν πρέπει να αντιμετωπιστεί με οποιοδήποτε κατασταλτικού τύπου μέτρο και εκείνο το οποίο πρέπει να γίνεται είναι ότι έπρεπε να τον έχουμε εδώ τον κ. Παναγιώταρο, τον κ. Κασιδιάρη, εδώ τώρα που μιλάμε και να μας εξηγήσουν γιατί ουσιαστικά παίζουν με τον ανθρώπινο πόνο, γιατί εκμεταλλεύονται την ανθρώπινη δυστυχία πολιτικά, γιατί αν θέλουν να κάνουν φιλανθρωπικό έργο αυτό το ανακοινώνουν και το διαφημίζουν, γιατί συνδέουν αυτό τον πόνο είμαι μόνο Έλληνας και τι ακριβώς σημαίνει αυτό;", υπογράμμισε.
"Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν πολίτες σε αυτή τη χώρα, οι οποίοι είτε παρασυρμένοι, είτε πεισμένοι, είτε επειδή παραμένουν στην τιμωριτική εκδοχή της πολιτικής παρέμβασης, ακολουθούν αυτό το μόρφωμα. Θέλει πολύ προσοχή διότι είναι σύνθετο", είπε ο Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ.
"Το σκοτάδι και η απομόνωση είναι και συστηματική επιδίωξη της Χρυσής Αυγής και την τροφοδοτούν, ενώ αντίθετα η διαφάνεια και αν θέλετε η αντιπαράθεση τους υποχρεώνει να αποκαλυφθούν και βεβαίως δεν μπορούν να σταθούν κάτω από την λογική", σημείωσε ο Φίλιππος Σαχινίδης από το ΠΑΣΟΚ.
"Υπάρχει ένα θέμα. Το τι καλύπτει η Χρυσή Αυγή, αυτή τη στιγμή, ένα κομμάτι κενό εξουσίας που υπάρχει και το οποίο δεν κάνει καλά την δουλειά του, η εξουσία, σε κάποια κομμάτια. Δηλαδή, αστυνόμευση. Δεν γίνεται καλά. Με αποτέλεσμα αυτό το κενό να το έχει καλύψει η Χρυσή Αυγή", ήταν η τοποθέτηση του Παύλου Χαΐκάλη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Για την ανάγκη εφαρμογής της νομιμότητας έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης."Η απάντηση στη Χρυσή Αυγή είναι η δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα. Τελεία και παύλα. Τα υπόλοιπα; Ας κοιτάγανε να μην τους έδιναν βήμα όταν ακόμη δεν τους ήξερε κανείς και λειτουργούσαν για εντυπωσιασμό, το φίδι βγήκε από το αυγό, επομένως τώρα είναι ότι πρέπει να το πολεμήσουμε", σημείωσε.