Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα το μεσημέρι με τις δύο πλευρές αν και δεν υπήρξε οριστική συμφωνία, να δηλώνουν πως ενδέχεται να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι αύριο το βράδυ που θα συνεδριάσει το Eurogroup.
Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα το μεσημέρι με τις δύο πλευρές αν και δεν υπήρξε οριστική συμφωνία, να δηλώνουν πως ενδέχεται να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι αύριο το βράδυ που θα συνεδριάσει το Eurogroup.
Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, είπε πως σημειώθηκε σημαντική πρόοδος και ότι ελπίζει να υπάρξει συμφωνία, ενώ την αισιοδοξία του εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Η ελληνική πλευρά θεωρεί, πάντως, ότι η συμφωνία θα κλείσει στο Eurogroup της Δευτέρας και η δόση θα εκταμιευθεί έστω τμηματικά. Σε εκκρεμότητα παραμένουν θέματα που αφορούν κυρίως στη κάλυψη του δημοσιονομικού κενού, ενώ κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν τη Δευτέρα το πρωί στο Euroworking Group, αναμένεται να διευθετηθούν και οι λεπτομέρειες για το σχέδιο διαθεσιμότητας των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων, επί του οποίου υπάρχει κατ' αρχήν συμφωνία. Στο τραπέζι παραμένει και το ελληνικό αίτημα για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Μιλώντας στη Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε ότι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι μονόδρομος. Τη πεποίθηση τους ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την Ελλάδα εκφράζουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι. Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών έως τώρα έχει συμφωνηθεί με τη Τρόικα να μην επιβληθεί εισφορά 0,2% υπέρ ΟΑΕΕ στο τζίρο των επιχειρήσεων, όπως επίσης να μη μειωθούν περαιτέρω οι αποδοχές απόστρατων και εν ενεργεία ενστόλων. Επιπλέον οι εφορίες είναι αυτές που αναλαμβάνουν την είσπραξη του Ενιαίου Φόρου, από τον Φεβρουάριο του 2014.
Σε συνέντευξη του στη Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι για τη χρηματοδότηση της ανάπτυξης είναι αναγκαία συνθήκη η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης και προσθέτει: "Απαιτείται επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με πυλώνες τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους, το 'πάγωμα' των τόκων τουλάχιστον για την επόμενη τετραετία, που θα απέδιδε ένα ποσό πάνω από 25 δισ. ευρώ, με το οποίο θα μπορούσαμε και να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση και να χρηματοδοτήσουμε την ανάπτυξη".