Στο 26,8% διαμορφώθηκε η ανεργία τον μήνα Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο οριακά κατά 0,1 μονάδα σε σχέση με τον Φλεβάρη και κατά 4,6 μονάδες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Στους νέους 15-24 ετών το ποσοστό αγγίζει το 58,3%, καταγράφοντας ωστόσο μείωση κατά 5,9 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Στο 26,8% διαμορφώθηκε η ανεργία τον μήνα Μάρτιο, ποσοστό αυξημένο οριακά κατά 0,1 μονάδα σε σχέση με τον Φλεβάρη και κατά 4,6 μονάδες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ο αριθμός των ανέργων άγγιξε τους 1.309.071, καθώς 215.735 έχασαν τη δουλειά τους σε ένα χρόνο και 4.626 έμειναν άνεργοι σε ένα μήνα.
Στους νέους 15-24 ετών το ποσοστό αγγίζει το 58,3%, καταγράφοντας ωστόσο μείωση κατά 5,9 μονάδες σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 25-34 ετών το ποσοστό ανεργίας διαμορφώνεται στο 34,6%, καταγράφοντας μείωση κατά 1,6 μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο.
Το ποσοστό ανεργίας όμως εξακολουθεί να καλπάζει στις ηλικίες 35 έως 44 ετών, φτάνοντας στο 24,1% (αυξημένο κατά 0,4 μονάδες), ενώ στην ηλικιακή ομάδα 45- 54 ετών το ποσοστό φτάνει το 20,7% (αυξημένο κατά 0,5 μονάδες).
Στους άνδρες η ανεργία έφθασε το 24,1% και στις γυναίκες το 30,4%, ενώ σε ό,τι αφορά τη γεωγραφική κατανομή της απεργίας, τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρούνται σε Ήπειρο-Δυτική Μακεδονία (29,9%), Μακεδονία-Θράκη (28%) και Αττική (27,9%).
Όπως εκτιμά ο επιστημονικός διευθυντής του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ Σάββας Ρομπόλης:
"Μετά τον Μαίο ίσως δούμε και μια μικρή πτώση λόγω της τουριστικής δραστηριότητας και της αύξησης της απασχόλησης και μετά, από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο θα υπάρξει σημαντική αύξηση των ποσοστών της ανεργίας".
Με την ανεργία να ροκανίζει τα θεμέλια των ασφαλιστικών ταμείων, χιλιάδες συνταξιούχοι βγήκαν στους δρόμους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ζητώντας εγγυήσεις για την βιωσιμότητα του ασφαλιστικού αλλά και την αποκατάσταση των συντάξεών τους.
Στην Αθήνα, η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως και κατέληξε στο υπουργείο Εργασίας, όπου εκπρόσωποι των συνταξιούχων συναντήθηκαν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στις συντάξεις και ότι τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων θα καλυφθούν από το κράτος.