Πολλές αντιδράσεις ιδιαίτερα στο χώρο του διαδικτύου έχει προκαλέσει η ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον προκλητικό τίτλο "Τα φάγαμε όλοι μαζί" που κυκλοφόρησε χθες.
Αντιδράσεις -κυρίως στο χώρο του Διαδικτύου και των πλατφόρμων κοινωνικής δικτύωσης- έχει προκαλέσει το βιβλίο του Θεόδωρου Πάγκαλου με τον προκλητικό τίτλο "Τα φάγαμε όλοι μαζί", που κυκλοφόρησε χθες σε ηλεκτρονική έκδοση.
Ο πρώην υπουργός επιμένει στην άποψή περί συνευθύνης πολιτικών και πολιτών για τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ το βιβλίο περιέχει ιστορίες που ο κύριος Πάγκαλος υποστηρίζει ότι αυτοβούλως έχουν στείλει Έλληνες πολίτες για να καταγράψουν ιστορίες διαφθοράς από το ελληνικό Δημόσιο.
Σε απόσπασμα του βιβλίου αναφέρεται:
"Δεν συμπαθώ καθόλου τις πολιτικές σας πρακτικές, αλλά συμφωνώ απόλυτα στο Όλοι μαζί τα φάγαμε. Δεν έχει ακούσει τίποτα κανείς για τα παχυλά εφάπαξ, σε σχέση με τις εισφορές πολλών συντεχνιών; Για τους σαρανταπεντάρηδες συνταξιούχους; Για τους μαϊμού ανάπηρους; Για τους δήθεν αντιστασιακούς; Για το ένα εκατομμύριο ελεύθερων επαγγελματιών που δήλωναν δεκαετίες τώρα κάτω από το αφορολόγητο όριο; Για αγροτοκτηνορόφους που δήλωναν τόσα ελαιόδενδρα και αιγοπρόβατα, για τις επιδοτήσεις, που δεν τα χωράει η Ελλάδα, για τρελά επιδόματα (πλυσίματος χεριών, σωστής προσέλευσης στην εργασία, εργένη, κυλικείου και άλλα φαιδρά; Για δεκάδες χιλιάδες αργόμισθους δημοσίους χρυσοπληρωμένους 'υπαλλήλους' που διαπραγματεύονταν την ψήφο τους, εκβιάζοντας νάνους πολιτικούς επιπέδου Πάγκαλου;".
Σήμερα, ο κύριος Πάγκαλος επανήλθε και μιλώντας στον ΣΚΑΙ τόνισε ότι "ο σωστός τίτλος του βιβλίου θα ήταν 'Μαζί τα τρώμε' ", καθώς -όπως είπε- το ελληνικό κράτος συνεχίζει να παράγει ελλείμματα.
"Δεν έχει σταματήσει η σπατάλη, δεν έχουν σταματήσει τα ελλείμματα, δεν έχουν σταματήσει οι περιττές δαπάνες προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις", είπε ο κ. Πάγκαλος, ενώ επιτέθηκε στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους αμφισβητώντας τη δυνατότητα επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της δανειακής σύμβασης.
Ο πρώην υπουργός δήλωσε επίσης ότι δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει μονιμότητα στο Δημόσιο, ενώ ήταν ιδιαίτερα οξύς στο θέμα στο θέμα των αλλαγών του Νόμου για τα πανεπιστήμια, αφού -όπως τόνισε- "επί υπουργίας Διαμαντοπούλου 250 βουλευτές ψήφισαν μια μεταρρύθμιση, αλλά το "διεφθαρμένο πανεπιστημιακό κατεστημένο" την ακύρωσε.
Δήλωσε χαρακτηριστικά: "Διεφθαρμένοι καθηγητές οι οποίοι έχουν συνάψει μια σχέση, δεν εννοώ ότι τα παίρνει, εννοώ ότι έχουν συνάψει μια σχέση αμοιβαίας συναλλαγής με τους φοιτητές συνδικαλιστές, με τις οργανώσεις των φοιτητών κυρίως της Αριστεράς, και αυτοί παριστάνει ότι διδάσκει και οι φοιτητές παριστάνουν ότι διδάσκονται".
Τα σχόλια και τα tweets που έχουν καταγραφεί στα social media τις τελευταίες ώρες είναι ενδεικτικά του τρόπου με τον οποίο η "ψηφιακή" κοινή γνώμη αντιμετωπίζει το εγχείρημα του πρώην υπουργού. Χαρακτηριστικά, κάποια tweets με το hashtag mazi-ta-fagame αναφέρουν:
"Ο Πάγκαλος με το 'μαζί τα φάγαμε' τσουβαλιάζει έναν ολόκληρο λαό και διαμαρτύρεται όταν κάποιοι τσουβαλιάζουν 500 πολιτικούς"
"Αυτό που ο Πάγκαλος θα βγάλει και λεφτά επειδή τα έφαγε με ξεπερνάει"
"61 τυφλοί… οδηγοί στη Ζάκυνθο! Ο Πάγκαλος μας έφταιξε που είπε μαζί τα φάγαμε!"
"Βρέθηκε σπάνιο βιβλίο που είχε εκδώσει η Μαρία Αντουανέτα για το πώς τα έτρωγε μαζί με τους αυλικούς της"
"Και μετά τον Πάγκαλο διαφήμιση για πιεσόμετρο! Τυχαίο;"
"Ο Πάγκαλος θα μας πει καμιά δική του ιστορία διαφθοράς; Κανα ρουσφετάκι που έκανε; Αλλιώς πώς 'μαζί τα φάγαμε';"