Επιμένει στις δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Γερμανός αντικαγκελάριος, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Επιμένει στις δηλώσεις του περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ ο Γερμανός αντικαγκελάριος, παρά τις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί ακόμη και στο εσωτερικό της Γερμανίας.
Μιλώντας στη "Rheinische Post", ο Φίλιπ Ρέσλερ δηλώνει σήμερα: "Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου, οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν".
"Τα προβλήματα της Αθήνας άλλωστε στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων -προσθέτει- είναι γνωστά και στις χρηματαγορές. Εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. Σε αυτήν την περίπτωση, η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην Ευρωζώνη".
Οι αντιδράσεις είναι εντονότατες, με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα να ζητεί ευθέως την αποπομπή του από την κυβέρνηση, ενώ ακόμη και στο κυβερνών κόμμα εξαπολύουν επίθεση ζητώντας του να επιδείξει περισσότερη υπευθυνότητα.
Ο βουλευτής των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ τονίζει πως "αν ο εν ενεργεία υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας θέτει τόσο ανεύθυνα σε κίνδυνο τα χρήματα των φορολογουμένων, τότε η καγκελάριος θα έπρεπε να τον απολύσει".
"Δεν υπήρχε απολύτως κανένας λόγος να ξεκινήσει μία τέτοια συζήτηση σε αυτό το χρονικό σημείο. Συνιστώ σε όλους να επιδείξουν περισσότερη υπευθυνότητα" δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών Πέτερ Φλόσμπαχ στη "Handelsblatt".
Ο επικεφαλής της Κ.Ο. των Πρασίνων Γιούργκεν Τρίτιν τονίζει στην "Hamburger Abendblatt" ότι "οι δηλώσεις Ρέσλερ ανεβάζουν τα επιτόκια και κοστίζουν στη Γερμανία χρήματα και πιθανόν ακόμη και την πιστοληπτική της ικανότητα".
Προκλητική όμως είναι και η στάση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Φιλελευθέρων του Ρέσλερ, Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να πληρώσει τις συνέπειες της…πολυτέλειας των διπλών εκλογών, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες.
"Η απόφαση για το πώς θα συνεχιστούν τα πράγματα στην Ελλάδα -τονίζει ο Μπρούντερλε- εναπόκειται στην Αθήνα. Είναι κυρίαρχο κράτος που επέτρεψε στον εαυτό του την πολυτέλεια δυο εκλογών μεσούσης της χειρότερης κρίσης της χώρας. Είναι δική τους απόφαση, εντάξει, αλλά πρέπει να είναι έτοιμοι να αποδεχθούν και τις συνέπειες".