Προτάσεις Γιαννίτση για χρηματοδότηση κομμάτων

Tις προτάσεις του για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, εν μέσω της επιμονής των παρατάξεων να ζητούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Tις προτάσεις του για την μείωση της κρατικής χρηματοδότησης προς τα κόμματα παρουσίασε ο υπουργός Εσωτερικών, εν μέσω της επιμονής των παρατάξεων να ζητούν χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό.

 

Μάλιστα, στην αρμόδια επιτροπή της βουλής με έντονο τρόπο το ΛΑΟΣ -και πιο εμμεσα ο ΣΥΡΙΖΑ- ζήτησαν από τον Τάσο Γιαννίτση να τους δοθούν η τελευταία δόση του 2011 και η πρώτη του 2012 από την επιχορήγηση που δικαιούνται.

 

"Να κατανοήσετε τις στιγμές που ζούμε καθώς υπάρχει ανάγκη η διαχείριση του δημοσίου χρήματος να υπακούσει σε πιο σημαντικές προτεραιότητες", ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών.

 

Οι προτάσεις του Τάσου Γιαννίτση μεταξύ άλλων προβλέπουν:

 

Μείωση 20% στη χρηματοδότηση με βάση τον απολογισμό του 2010-2011. (Από 54.000.000 ευρώ σε 40.000.000 ευρω)

 

Μείωση  30%  χρηματοδότηση  για έρευνα και επιμόρφωση  για όσο διάστημα ο κρατικός προϋπολογισμός είναι ελλειμματικός.

 

Οι βουλευτές Νίκος Τσούκαλης και Γιώργος Κοντογιάννης από την Δημοκρατική Αριστερά και την Δημοκρατική Συμμαχία αντίστοιχα, τόνισαν ότι τα κόμματά τους έχουν ζητήσει 50% μείωση στην επιχορήγηση των κομμάτων.

 

Επιπλέον, ο υπουργός Εσωτερικών επιχειρεί να βάλει ένα τέλος στο σκάνδαλο με τα τεράστια δάνεια που έχουν πάρει τα κόμματα από τις τράπεζες  και εισηγείται:

 

Το 60% των εκάστοτε επιχορηγήσεων να καταβάλλεται για την αποπληρωμή των δάνειων

 

Να απαγορεύεται η σύναψη νέων δάνειων αν δεν έχουν αποπληρωθεί τα προηγούμενα.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Πολιτική

Απόρρητο