Διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα που μας ζητά η τρόικα να ληφθούν είναι σύννομα με την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία και ότι θα οδηγήσουν πράγματι σε έξοδο από την κρίση ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά κατά της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.
Διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα που μας ζητά η τρόικα να ληφθούν είναι σύννομα με την ελληνική και την κοινοτική νομοθεσία και ότι θα οδηγήσουν πράγματι σε έξοδο από την κρίση ζητά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά κατά της Άγκελα Μέρκελ και του Νικολά Σαρκοζί.
Σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κ.Ο. του ΛΑΟΣ, ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε ότι "είναι απαραίτητο να δούμε αν είναι σύννομα αυτά τα οποία μας λένε με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και τη Συνθήκη της Λισαβόνας" και -όπως είπε- το μόνο όργανο είναι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
"Το πήγα εγώ και μακάρι να το παει η Ελλάδα για να έχουμε μέσα στον Φεβρουάριο απάντηση – τοποθέτηση των εκπροσώπων των λαών της Ευρώπης" τόνισε.
Παράλληλα, επισήμανε ότι έστειλε σήμερα επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητεί να έχει απάντηση των θεσμικών οργάνων.
Όπως είπε, ζήτησε τη γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου για το εάν είναι σύννομη αυτή η σύμβαση. "Όταν για ένα εκατομμύριο το ελεγκτικό συνέδριο αποφαίνεται, για 130 δισ. θέλω την απόφασή του" σημείωσε.
Και πρόσθεσε: "Θέλω να μου πει η Τράπεζα της Ελλάδος με ρητή διαβεβαίωση, έγγραφη, εάν αυτά τα μέτρα θα βγάλουν την Ελλάδα από τον λαβύρινθο που βρίσκεται τώρα. Θέλω από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους μια απόφαση να μου πει εάν είναι εναρμονισμένη με το ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους".
"Δεν μπορούμε να πάμε να πούμε ένα σκέτο ναι ή όχι χωρίς να έχουμε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων φορέων της ελληνικής Πολιτείας ότι αυτά είναι σύννομα και οδηγούν τη χώρα έξω από την κρίση. Ο χρόνος υπάρχει. Όταν μιλάμε για την πορεία ενός έθνους, για το μέλλον της Ελλάδας τον χρόνο θα τον βρούμε" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.
Βάζοντας δε στο στόχαστρό του τον γαλλογερμανικό άξονα, τόνισε: "Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στους λαούς της Ευρώπη. Αν η Γαλλία είχε άλλες ηγεσίες, όπως ο Πομπιντού και ο Μιτεράν, και η Γερμανία το ίδιο, είχε έναν Σμιντ ή έναν Κολ, η τύχη τόσο της Ευρώπης όσο και της Ελλάδος θα ήταν διαφορετική".
"Η δε συνάντηση χθες των Παρισίων -συμπλήρωσε- μου θύμισε τη συνάντηση του Μονάχου που είχε ως αποτέλεσμα τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πολιτική ύπνωσης τύπου Τσάμπερλεν δεν μπορεί να ισχύσει σήμερα στην Ευρώπη, είναι ξεκάθαρο. Η δε επιθετική ταπείνωση της Ελλάδος είναι μια συνειδητή πράξη όπου δεν μπορεί να μείνει έξω από τους δικούς μας σχεδιασμούς".