Τα επιχειρήματά της κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού και των ωριμάνσεων ανέπτυξε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στον Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχαν σήμερα. O πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να ανέπτυξε τη θέση ότι ενδεχόμενη κατάργηση 13ου και 14ου μισθού θά διπλασίαζε την ύφεση.
Τις θέσεις και τα επιχειρήματά της κατά της μείωσης του κατώτατου μισθού, του 13ου και 14ου μισθού και των ωριμάνσεων ανέπτυξε το προεδρείο της ΓΣΕΕ στον Αντώνη Σαμαρά, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στα γραφεία της ΝΔ.
Σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ "αναγνώρισε την ισχύ και τη δύναμη των διμερών συμβάσεων των κοινωνικών φορέων", "συμφώνησε με τις προσεγγίσεις της ΓΣΕΕ χαρακτηρίζοντας αφύσικο και κακό να προωθηθεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου" και ότι "δεν πρέπει να προωθηθεί η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, η μείωση του κατώτατου μισθού και οι οριζόντιες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις".
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τη θέση ότι αν γινόταν κατάργηση 13ου και 14ου μισθού, θα έφερνε υπολογισμένα ύφεση 3,5% επιπλέον, εκτιμά δηλαδή πως θα διπλασιαζόταν η ύφεση μόνο από αυτό το μέτρο.
Σε ό,τι αφορά τον κατώτατο μισθό, ο πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να σημείωσε πως είναι παράδοξο να μην ζητά κανένας τη μείωση, ούτε οι εργοδοτικές οργανώσεις, και να ανακύπτει θέμα, θέτοντας ακολούθως με νόημα το ερώτημα "από πού προέρχεται και σε τι αποβλέπει;".
Εξερχόμενος της συνάντησης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε ότι περιμένει "ο πρωθυπουργός, ο οποίος έχει απόλυτη γνώση ότι η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας δεν εξαρτάται από το κόστος εργασίας, να ορθώσει ανάστημα και να κόψει κάθε διάθεση και κάθε όρεξη σε οποιονδήποτε θέτει στο τραπέζι τέτοια ζητήματα".
Η συνάντηση της ΓΣΕΕ με τον Αντώνη Σαμαρά έγινε στο πλαίσιο της απόφασης της Συνομοσπονδίας να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση για τις θέσεις της εν όψει του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις, που αναμένεται να ξεκινήσει τελικά το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, μετά το "φρένο" που έβαλε το ΠΑΜΕ την περασμένη εβδομάδα.
Στην ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ τονίζει ότι "είναι αποφασισμένη να συνεχίσει και να εντείνει τις προσπάθειές και τον αγώνα της με όλα τα μέσα τόσο προς τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, όσο και προς τους εργοδοτικούς φορείς για τον απόλυτο σεβασμό της ΕΓΣΣΕ και των συμβάσεων που υπογράφονται μεταξύ των δύο μερών".