Να στηριχθεί η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση ζήτησε και σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε "να βάλουν όλοι πλάτη" προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα.
Να στηριχθεί η προσπάθεια εξόδου της χώρας από την κρίση ζήτησε και σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο τον υπουργό Εξωτερικών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε "να βάλουν όλοι πλάτη" προκειμένου να ορθοποδήσει η χώρα.
"Καλή χρονιά! Όλα να πάνε καλά για την πατρίδα μας. Να ορθοποδήσει εφέτος, ώστε να μπορέσουμε να βγούμε από αυτήν την κρίση για να δει και ο ελληνικός λαός ξανά χαμόγελο στα χείλη του" είπε μπαίνοντας στο προεδρικό ο κ. Δήμας, με τον κ. Παπούλια να αποκρίνεται: "Έτσι. Αν βάλουμε όλοι πλάτη, θα γίνει".
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διάλογος που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες δεν αφορούσε καθόλου σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά στο πρόβλημα της ανεργίας, με αφορμή την περίπτωση της Κορίνθου όπου ο κ. Δήμας βρέθηκε τις ημέρες των εορτών.
Όταν ο κ. Παπούλιας ρώτησε τον υπουργό "τι κάνει η Κόρινθος;", ο κ. Δήμας είπε: "Η Κόρινθος έχει τα ίδια προβλήματα που έχει και η υπόλοιπη Ελλάδα, μεγάλη ανεργία. Και αναμφίβολα ελπίζουν ότι η κυβέρνηση αυτή θα βάλει τις βάσεις, ώστε να μπορέσουμε να φύγουμε από την κρίση, να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αρχίσει η ανάπτυξη, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας".
Εξερχόμενος της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι "η κυβέρνηση του κυρίου Παπαδήμου έχει την ευρύτερη δυνατή στήριξη από τα κόμματα της Βουλής, έχει κοινοβουλευτική στήριξη από 250 και πλέον βουλευτές και μεγάλη αποδοχή από τον ελληνικό λαό" και πρόσθεσε: "Ο ελληνικός λαός έχει στηρίξει τις ελπίδες του στην επιτυχία αυτής της κυβέρνησης και δε δικαιούμεθα να μην κάνουμε ό,τι περάνει από το χέρι μας για να επιτύχει αυτή η κυβέρνηση".
Αντιδράσεις για Κ. Παπούλια
Ωστόσο, η δημόσια παρέμβαση του Κ. Παπούλια υπέρ της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου προκαλεί εντονότατες αντιδράσεις από κόμματα.
Ο εκπρόσωπος του Συνασπισμού Π. Σκουρλέτης τονίζει: "Ο κύριος και βασικός πόλεμος που διεξάγεται σήμερα είναι απέναντι στον κόσμο της εργασίας και τα δικαιώματά του. Δεν συνάδουν με το ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας τέτοιου είδους πολιτικές δηλώσεις. Ο ανώτατος πολιτειακός παράγων, πρώτα και κύρια, σύμφωνα με το Σύνταγμα , οφείλει να διαπιστώνει τη λαϊκή δυσαρμονία ανάμεσα στο λαό και την ασκούμενη πολιτική. Αυτό που βλέπουν σχεδόν όλοι οι Έλληνες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το παραβλέπει".
Για "αντιδεοντολογική τοποθέτηση του έμπειρου κ. Κάρολου Παπούλια" που "δημιουργεί πολλές απορίες" κάνει λόγο ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς, προσθέτοντας: "Είναι σαφές πως και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (τον οποίο θεσμικά σέβομαι απολύτως) συμμετέχει στην προσπάθεια τρομοκράτησης όσων αντιστέκονται στην εκποίησης της χώρας".