Ελλάδα

Ψάχνει και το ΣΔΟΕ τη ΓΕΝΟΠ

22.04.2011 | 20:13

Λογαριασμούς 21 μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άνοιξε πρόσφατα το ΣΔΟΕ παράλληλα με τον έλεγχο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις επιχορηγήσεις ύψους 31,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.  

Λογαριασμούς 21 μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ άνοιξε πρόσφατα το ΣΔΟΕ παράλληλα με τον έλεγχο του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή για τις επιχορηγήσεις ύψους 31,2 εκατομμυρίων ευρώ από τη ΔΕΗ στο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων.

 

Το ΣΔΟΕ αναμένεται να ξεκινήσει έλεγχο στα λογιστικά βιβλία της ΓΕΝΟΠ μετά το Πάσχα με σκοπό να διαπιστώσει αν τα χρήματα των επιχορηγήσεων – που σύμφωνα με το πόρισμα ήταν παράνομες – καταγράφονταν στα βιβλία του σωματείου.

 

Οι συνδικαλιστές από την πλευρά τους ισχυρίζονται ότι οι έλεγχοι του επιθεωρητή σχετίζονται με την άρνηση των εργαζομένων να δεχθούν μείωση του ποσοστού του Δημοσίου στη ΔΕΗ από το 51% στο 34% σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.

 

Μάλιστα τονίζουν πως ο έλεγχος δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες του κ. Ρακιντζή και σκοπεύουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη ώστε να ακυρωθεί το πόρισμα, το οποίο κάνει λόγο για αδιαφάνεια και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος από τους συνδικαλιστές με πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικών ακόμη και σε χώρες όπως το Μαρόκο.

 

Στα τιμολόγια – σύμφωνα με το πόρισμα – υπάρχουν γεύματα 3.000 ευρώ καθώς και μια ανύπαρκτη μελέτη που κόστισε όμως 300.000 ευρώ!

 

Τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του κ. Ρακιντζή προκάλεσαν την αντίδραση των κομμάτων. Σε παρέμβαση του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Π. Μεντρέκας, τόνισε πως οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον Περισσό είχαν διαχωρίσει εδώ και χρόνια τη θέση τους, λέγοντας όχι στις “χρυσές” επιχορηγήσεις.

 

Μάλιστα με δημοσίευμα τους σε συνδικαλιστικό περιοδικό της ΔΕΗ, οι συνδικαλιστές του ΚΚΕ, ζητούσαν από το 2007 να μην συσταθεί ο οργανισμός κοινωνικών δραστηριοτήτων των εργαζομένων της ΔΕΗ, μέσω του οποίου δόθηκαν στη ΓΕΝΟΠ 11 εκατομμύρια ευρώ.

 

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να γίνει και η κρίσιμη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΓΕΝΟΠ, κατά την οποία θα αποφασιστεί ή όχι εάν οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες αντιδρώντας στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση ποσοστού της ΔΕΗ.

Ελλάδα
Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τη φρικτή δολοφονία – Πού εστιάζουν οι αρχές

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία και οι περιγραφές για τη δολοφονία της 20χρονης μητέρας στα Γλυκά Νερά -μπροστά στα μάτια του συζύγου της και δίπλα στο 11 μηνών μωρό της. Οι τρεις ληστές εισέβαλαν σε μονοκατοικία όπου ζούσε το ζευγάρι με το παιδί τους και αφού ακινητοποίησαν τον άνδρα, βασάνισαν μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Στη συνέχεια άρπαξαν 15.000 ευρώ μετρητά που είχε η οικογένεια κρυμμένα σε ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στο σαλόνι του σπιτιού, καθώς και κοσμήματα αντίστοιχης αξίας και τράπηκαν σε φυγή. Από τη μανία τους δε γλύτωσε ούτε το σκυλί της οικογένειας το οποίο σκότωσαν και κρέμασαν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επικήρυξε τους δολοφόνους, προσφέροντας αμοιβή 300.000 ευρώ σε όποιον δώσει στοιχεία και πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψη τους ενώ ο 32χρονος σύζυγος του θύματος συντετριμμένος είπε: «Τους παρακαλέσαμε να μη μας κάνουν κακό. Να μη συμβεί σε κανέναν αυτό που πάθαμε εμείς». Συγκινεί το στιγμιότυπο με τον αστυνομικό που έχει στην αγκαλιά του το βρέφος.