Ελλάδα

Επίθεση ακροδεξιών κατά μέλους “Γιατρών του Κόσμου”

14.09.2010 | 17:47 Eνσωμάτωση

Δολοφονική επίθεση από συμμορία ακροδεξιών δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα ένας Αφγανός γιατρός, μέλος των "Γιατρών του Κόσμου", όπως καταγγέλλουν συνάδελφοί του.

Δολοφονική επίθεση από συμμορία ακροδεξιών δέχθηκε το περασμένο Σάββατο στον Άγιο Παντελεήμονα ένας Αφγανός γιατρός, μέλος των “Γιατρών του Κόσμου”, όπως καταγγέλλουν Έλληνες συνάδελφοί του.
 
Ο Καντίρ Χουσεϊν επέστρεφε το Σάββατο το βράδυ από την εργασία του στο σπίτι του, και παρότι φορούσε την μπλούζα με τα διακριτικά σήματα της οργάνωσης, κάποιοι τον ξυλοκόπησαν άγρια και προσπάθησαν με μεγάλη βαρβαρότητα να τον πνίξουν.
 
Γνωστός εδώ και οκτώ χρόνια από την προσφορά του ως μέλος και μεταφραστής στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση, ο Αφγανός μεταφέρθηκε λιπόθυμος από αστυνομικούς στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής και ακολούθως στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλεύεται.
 
Όπως καταγγέλλουν μέλη της οργάνωσης, το τελευταίο διάστημα συμμορίες ακροδεξιών αναλαμβάνουν οργανωμένες βίαιες επιθέσεις κατά αλλοδαπών, ανεξαρτήτου ηλικίας, που ζουν και εργάζονται στην περιοχή. Λένε, μάλιστα, ότι ο Αφγανός γιατρός συγκέντρωνε στοιχεία για τις ρατσιστικές αυτές επιθέσεις.
 
“Εδώ και μέρες συζητούσαμε για τις καταγγελίες που υπάρχουν για πογκρόμ, συστηματικό πια, στις γειτονιές γύρω από τον Άγιο Παντελεήμονα. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Γιατρών του Κόσμου. Το εκλαμβάνω ως μήνυμα, στο οποίο δεν σκοπεύουμε ούτε να φοβηθούμε ούτε να κάνουμε πίσω” δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης στην Ελλάδα Νικήτας Κανάκης.