Επιστροφή

Mega Stories

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΚΑΙ ΘΑΛΠΩΡΗΣ

Ορισμένα παιδιά δεν βίωσαν την θαλπωρή ενός σπιτιού, ούτε ένιωσαν το τρυφερό χάδι των γονιών τους.

Πολλά από αυτά πέρασαν τους πρώτους μήνες της ζωής τους σε ένα νοσοκομείο, ενώ αργότερα το παιδικό τους δωμάτιο ήταν κοινόχρηστο και δεν βρισκόταν σε ένα σπίτι αλλά σε μία Στέγη Παιδικής Προστασίας. Από την άλλη, υπάρχουν ορισμένα ζευγάρια που δεν τεκνοποίησαν είτε από επιλογή , είτε επειδή οι συνθήκες δεν το επέτρεψαν και αναζήτησαν σε εκείνα τα παιδιά την οικογένειά τους.

Την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στις 24:00 η Δώρα Αναγνωστοπούλου και το «MEGA STORIES» παρουσιάζουν ιστορίες γονέων που έγιναν θετοί ή ανάδοχοι γονείς. Την διαδρομή τους μέχρι να τα συναντήσουν, τα εμπόδια που κλήθηκαν να ξεπεράσουν και την μεγάλη αγάπη που τους ενώνει.

Η Ελένη και ο Μελέτης περιγράφουν πώς αποφάσισαν να δώσουν την «πρώτη αγκαλιά» στα λίγων ημερών βρέφη που φιλοξενούνταν στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα.

Η Μαρίνα μιλάει για την πρώτη της συνάντηση με τον Ιάκωβο στο ΠΙΚΠΑ και την απόφαση της να γίνει ανάδοχη μητέρα για ένα παιδί με αναπηρία.

Η Βάσω και ο Νίκος εξηγούν στον μικρό τους πώς «κάποια παιδιά έρχονται από την κοιλίτσα και κάποια άλλα από την καρδιά».

Η Κατερίνα και ο Πέτρος αφηγούνται ιστορίες από το ταξίδι τους στην Ουγκάντα μετά το πολυπόθητο μήνυμα για το «ταίριασμα» με τις κόρες τους, η Κατερίνα και ο Τάσος περιγράφουν πως μπορείς να φωτίσεις μια μαύρη ζωγραφιά ενός ψυχικά τραυματισμένου παιδιού με χρώματα. Η Χαρά και ο Jean Baptiste μοιράζονται την δική τους οικογενειακή ιστορία με τον γιο τους που ξεπέρασε τις δύσκολες στιγμές που βίωσε ως μωρό και σήμερα ξεδιπλώνει τα ταλέντα του.

Στην εκπομπή φιλοξενείται επίσης η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τα θέματα αναδοχής και τεκνοθεσίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, ενώ ο Στέργιος Σιφνιός από τα Παιδικά Χωριά SOS και η Ελευθερία Ψαρρά από το Κέντρο Βρεφών «Μητέρα» απαντούν σε ερωτήματα που κάθε υποψήφιος γονέας θα ήθελε να γνωρίζει.

«Ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία». Αυτό μαρτυρούν άλλωστε και οι ιστορίες που θα παρακολουθήσετε.

Παρουσίαση-Αρχισυνταξία: Δώρα Αναγνωστοπούλου Σκηνοθεσία: Κωνσταντής Φραγκόπουλος, Υπεύθυνη Έρευνας & Ρεπορτάζ: Ηλιάνα Δανέζη, Έρευνα: Τίνα Παππά, Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Μπότη, Κινηματογράφηση: Νo Names Filming team, Μοντάζ: Αλέξανδρος Αλευράς, Αφροδίτη Ταυρή, Ενδυματολόγος: Ηρώ Τσούρτου

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Ενημέρωση

Mega Γεγονότα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πορτογαλία: Χατ τρικ με ιστορικό ρεκόρ 44 γκολ για τον Παυλίδη το 2025 Ολυμπιακός: Χωρίς Γουόρντ, Μακ Κίσικ και Μόρις με Βαλένθια Το Καλλιμάρμαρο ανακαινίζεται για αγώνες στίβου με τη χορηγία του Βαγγέλη Μαρινάκη Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η κυβέρνηση – Εκτός ευρωπαϊκής χρηματοδότησης ο αγροτικός τομέας αν δεν υπαχθεί στην ΑΑΔΕ ο ΟΠΕΚΕΠΕ «Έφυγε» σε ηλικία 73 ετών ο γνωστός ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζυ ΗΠΑ: Νεκροί εντοπίστηκαν στο σπίτι τους ο διάσημος σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ & η σύζυγός του – Συνελήφθη ο γιος τους Συνελήφθη στην Κατερίνη ο Έλληνας «Εσκομπάρ» μετά τον εντοπισμό αλιευτικού με κοκαΐνη στον Ατλαντικό Φοινικούντα: Απολογούνται ο ανιψιός του 68χρονου επιχειρηματία & ο φίλος του – Επιμένουν στην αθωότητά τους Χαλκιδική: Χειροπέδες σε τρεις αστυνομικούς – Ζητούσαν «φακελάκια» για να γράφουν μικρότερα πρόστιμα

Ενημέρωση

Απόρρητο