Η Λουπίτα Νιόνγκο, η Χολιγουντιανή «Ωραία Ελένη» του Κρίστοφερ Νόλαν, τα «βάζει» με τον Όμηρο και προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις.
Αντιδράσεις
Η βραβευμένη Κενυάτισσα ηθοποιός, με Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου το 2014 για τη συγκλονιστική ερμηνεία στην ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος», απάντησε στο ερώτημα «τι θα ρωτούσες τον αρχαίο Έλληνα ποιητή;».
«Θα του έλεγα ‘λοιπόν, Όμηρε, πώς νιώθεις για τον χρόνο που δόθηκε σε αυτές τις γυναίκες στην οθόνη, δεδομένου του πόσο λίγο χρόνο αφιέρωσες σε εκείνες;’».
Και ενώ ο κινηματογραφικός πλανήτης περιμένει με ανυπομονησία την πολυαναμενόμενη «Οδύσσεια», αρκετοί είναι εκείνοι που ακούγοντας την τοποθέτηση της Νιόνγκο θεώρησαν πως ήταν αλαζονική.
«Κανείς δεν θα τη θυμάται ούτε μία μέρα μετά τον θάνατό της, ενώ όλοι διαβάζουν τον Όμηρο 3.000 χρόνια μετά, δείξε σεβασμό».
Μάλιστα, επεσήμαναν πως η ίδια πριν δεχτεί να συμμετάσχει στην ταινία, δεν γνώριζε τίποτα για την Οδύσσεια.
«Πραγματικά δεν είχα ιδέα τι ήταν η ‘Οδύσσεια’. Σκέφτηκα ‘ωχ, δεν ξέρω απολύτως τίποτα γι’ αυτό’. Έτσι, ήταν ένα εντατικό μάθημα. Πήρα τα βιβλία και τα διάβασα αμέσως. Πρέπει να ευχαριστήσω αυτήν την ταινία για την εκπαίδευσή μου στην ελληνική μυθολογία», έχει πει η ίδια.
Η Λουπίτα Νιογκο υποδύεται την «Ωραία Ελένη» αλλά και την αδελφή της Κλυταιμνήστρα στην κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους που θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας στις 17 Ιουλίου.