Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση των εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν στην Κρήτη.
Ναρκωτικά, όπλα και δανεικά ζώα για να μπορούν να παίρνουν «μαϊμού» επιδοτήσεις, βρίσκονταν στο «μενού» των οικογενειακών συμμοριών που έπεσαν στα δίχτυα της ΕΛ.ΑΣ.
Αποκαλύψεις
Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αποκάλυψε τις τηλεφωνικές συνομιλίες μέλους του κυκλώματος που έδινε οδηγίες στον πατέρα και τον αδερφό του να του μεταφέρουν ζώα στο ποιμνιοστάσιο που διατηρεί στο Καλό Χωριό.
Αξιοσημείωτες είναι οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα που εμπορευόταν τα ναρκωτικά. Κατά τις συνομιλίες τους αποκαλούσαν τις ποσότητες της κοκαΐνης κωδικοποιημένα.
Σε άλλες περιπτώσεις μάλιστα δεν αναφέρονται οι ακριβείς ποσότητες αλλά ούτε και το χρηματικό αντίτιμο που θα λάμβαναν καθώς ήταν ήδη προκαθορισμένα ανά πελάτη είτε από προηγούμενες αγοραπωλησίες, είτε από δια ζώσης επικοινωνία.
Μάλιστα ζητούσαν από τους πελάτες να πληρώνουν είτε με μετρητά είτε μέσω IRIS.
Το κόλπο με τα… σκουλαρίκια
Στο πλαίσιο των επιχειρήσεων βρέθηκαν και τσουβάλια με χιλιάδες… σκουλαρίκια, τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κατηγορούμενοι για να δηλώνουν κλεμμένα ζώα ή για να επαναχρησιμοποιούν το ίδιο ζώο σε πολλαπλούς ελέγχους.
Η 35χρονη που συνελήφθη στην επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ., δήλωσε περίπου 800 ζώα το 2025. Όταν ενημερώθηκε για επικείμενο έλεγχο, μαζί με τον 43χρονο σύζυγό της αναζήτησαν ζώα και σκουλαρίκια για την ταυτοποίησή τους, ακόμα και από κτηνοτρόφους άλλων νομών.
Οι 16 συλληφθέντες θα απολογηθούν την ερχόμενη εβδομάδα.