Η Μεγάλη Βδομάδα θα ξεκινήσει με ανοιξιάτικο καιρό, καθώς θα κυριαρχήσει ο ήλιος και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες μέχρι το μέσον της βδομάδας, με μια πτωτική τάση και συννεφιά στη συνέχεια.
Σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, στο νότιο Αιγαίο προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με μικρής έντασης τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα κυριαρχήσει ο ήλιος, με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους. Ενώ σε ορεινές περιοχές το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπεται αστάθεια, με τοπικές βροχές ή και μπόρες.
Η θερμοκρασία θα ξεκινήσει μια ανοδική πορεία και θα φτάσει το μεσημέρι τους 21-22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και έως 18-20 στα νησιά μας.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα πελάγη σε μέτριες εντάσεις 3-5, στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.
Αίθριος ο καιρός θα είναι στην Αττική, με ηλιοφάνεια στο λεκανοπέδιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12-22 βαθμούς και οι άνεμοι το πρωί θα είναι βόρειοι 2-4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται λιακάδα στην πόλη, και λίγες νεφώσεις στα γύρω ορεινά, όπου το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-21 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.