Τη Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, η δίκη για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Κατά τη χθεσινή δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης επικράτησαν, τόσο η ένταση και η συγκίνηση.
Η δίκη της ζωής τους
Μεγάλη Δευτέρα θα συνεχιστεί η μεγάλη δίκη για την τραγωδία των Τεμπών, με την χθεσινή δεύτερη συνεδρίαση σε φορτισμένο κλίμα, με εντάσεις εντός και εκτός αίθουσας.
Συγγενείς περίμεναν κάτω από την βροχή με μία ταυτότητα στα χέρια για να διασταυρωθεί αν τα ονόματα τους είναι στην λίστα.
Στα πίσω έδρανα οι συγγενείς
Η ένταση μεταφέρθηκε μέσα στην αίθουσα με την παρουσία της αστυνομίας να εξοργίσει συγγενείς και δικηγόρους. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανεβάζει βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την εικόνα μέσα από το δικαστήριο.
Στην αρχή της διαδικασίας η Μαρία Καρυστιανού σηκώθηκε από τις πίσω θέσεις για να πάει πιο κοντά στην έδρα.
Προέδρος: Το δικαστήριο σήμερα θα προχωρήσει με βάση των κώδικα ποινικής δικονομίας. Όποιος θορυβεί θα περνάει έξω.
Μ. Καρυστιανού: Τη δίκη του παιδιού μου δεν θα τη δω από το ντουβάρι. Θα έρθω μπροστά κι ας παρανομώ. Σήμερα έχει γενέθλια η κόρη μου, να με συλλάβετε.
Ένταση σημειώθηκε μεταξύ του Πάνου Ρούτσι και αστυνομικών, με τον ίδιο να καταγγέλλει ότι του ασκήθηκε βία και να μεταφέρεται λόγω αδιαθεσίας στο νοσοκομείο και λίγες ώρες μετά να παίρνει εξιτήριο.
Συγκλονιστικές στιγμές
Και ενώ στην αίθουσα επικρατούσε φασαρία, ο Νίκος Πλακιάς ζήτησε από όλους όταν ακουστούν τα ονόματα των αδικοχαμένων κοριτσιών της οικογένειας να επικρατήσει ησυχία.
Χρύσα, Θώμη, Αναστασία ακούστηκαν τα ονόματα και «λύγισαν» όλοι.
Ο Νίκος Ζήσης σύζυγος της Αθηνάς Κατσάρα, δήλωσε ότι θα παρασταθεί ο ίδιος στη δίκη αλλά και ο 5χρονος γιος του, που «έχασε» την μητέρα του τόσο άδικα.
Συγκλονίζει ο πατέρας του Γεράσιμου, του μοναδικού επιζώντα από το πρώτο βαγόνι της μοιραίας αμαξοστοιχίας. Από τις 28 Φεβρουαρίου, δίνει την δική του μεγάλη μάχη σε νοσοκομεία και κέντρα αποκατάστασης.
Με σπασμένη φωνή η Μαρία Καρυστιανού μιλά για την δίκη της ζωής τους.
Έξω από τη δικαστική αίθουσα γραμμένα με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των 57 θυμάτων. Ζητούν δικαίωση.