Πύραυλοι σφυροκοπούν το Ισφαχάν. Τα βομβαρδιστικά στοχεύουν με διατρητικές βόμβες 900 κιλών αποθήκες με ιρανικούς πυραύλους, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.
«Εάν το Ιράν είναι έξυπνο θα κάνει συμφωνία. Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μπλοφάρει ούτε κάνει πίσω. Αυτό το νέο καθεστώς, επειδή πράγματι έχει συντελεστεί αλλαγή καθεστώτος, θα πρέπει να φερθεί εξυπνότερα από το προηγούμενο», λέει ο Αμερικανός ΥΠΑΜ, Πιτ Χέγκσεθ.
Κλιμακώνεται η κρίση
Το Ιράν κατηγορεί τις αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις πως στοχεύουν ξανά κατοικημένες περιοχές στην Τεχεράνη, την Ταμπρίζ και την Κερμανσάχ.
«Δεν υπάρχει πλέον τίποτα εδώ».
Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει ξανά στο στόχαστρό του τους ΝΑΤΟϊκούς του συμμάχους. Κατηγορώντας την Βρετανία και τη Γαλλία πως δεν προσέφεραν βοήθεια στην Ουάσιγκτον, ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε όσες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν ελλείψεις στα καύσιμα να αναλάβουν μόνες τους την ευθύνη για την ενεργειακή τους επάρκεια.
«Έχω μία πρόταση για εσάς: Πρώτον, αγοράστε πετρέλαιο από τις ΗΠΑ, έχουμε άφθονο. Δεύτερον, δείξτε επιτέλους λίγο θάρρος, πηγαίνετε στα Στενά του Ορμούζ και ΠΑΡΤΕ ΤΟ. Θα πρέπει να μάθετε να παλεύετε μόνοι σας. Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πια εκεί να σας βοηθήσουν».
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν πως χτύπησαν ανοικτά του Ντουμπάι ένα δεξαμενόπλοιο γεμάτο πετρέλαιο από το Κουβέιτ. Στο τάνκερ ξέσπασε φωτιά, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί στο πλήρωμα.
Προς τη Μέση Ανατολή το «Tripoli»
Το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία από το αποβατικό πλοίο «Tripoli» καθώς πλέει προς τη Μέση Ανατολή, μεταφέροντας περίπου 3.500 στρατιώτες της 31ης Εκστρατευτικής Μονάδας Πεζοναυτών.
Στο Ισραήλ, οι σειρήνες ήχησαν ξανά το πρωί, μετά την εκτόξευση ιρανικών πυραύλων και drones, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του MEGA, Μαρίνος Γκασιάμης.
Τουλάχιστον 8 Ισραηλινοί τραυματίστηκαν ελαφρά από θραύσματα που έπεσαν στα περίχωρα του Τελ Αβίβ.
Ο ισραηλινός στρατός απαντά, εντείνοντας τα χτυπήματα στη Βηρυττό. Η απεσταλμένη του MEGA, Βελίκα Καραβάλτσιου, καταγράφει τους αλλεπάλληλους βομβαρδισμούς.
Με στόχο να δοθεί τέλος στον πόλεμο, Κίνα και Πακιστάν ανακοίνωσαν ότι συνεργάζονται επί ενός σχεδίου πέντε σημείων ζητώντας να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες, να αρχίσουν ειρηνευτικές διαβουλεύσεις και να δοθεί προτεραιότητα στην ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στην περιοχή.