Συνεχίζονται οι πολιτικές αναταράξεις, στον απόηχο της νέας παρέμβασης, στο MEGA STORIES, του ιδρυτή της Intellexa Ταλ Ντίλιαν, που δημιούργησε και έφερε στην Ελλάδα το Predator, μετά τη δημοσιοποίηση των καθαρογραμμένων πρακτικών της δικαστικής απόφασης για την υπόθεση των υποκλοπών που δίκασε τους τέσσερις ιδιώτες.
Συνεχίζονται οι αναταράξεις μετά την αποκλειστική δήλωση στο Mega Stories και το Inside Story του ιδρυτή της Intellexa Ταλ Ντίλιαν και το ηχηρό μήνυμα που έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου φέρνοντας το παράδειγμα της πτώσης του Αμερικανού προέδρου Νίξον όταν εκείνος επιχείρησε να συγκαλύψει το διό του σκάνδαλο υποκλοπών, το περίφημο Watergate.
«Ο Νίξον έχασε την προεδρία του στην υπόθεση Watergate επειδή προσπάθησε να συγκαλύψει μια επιχείρηση υποκλοπών. Παρέμεινα σιωπηλός κατά τη διάρκεια της δίκης, αλλά δεν θα γίνω αποδιοπομπαίος τράγος. Θα παρουσιάσω την υπόθεσή μου ενώπιον εθνικών, περιφερειακών και διεθνών θεσμών, συμπεριλαμβανομένης της αίτησης για παρέμβαση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης», δήλωσε ο Ταλ Ντίλιαν.
Στην ίδια δήλωση στο Mega Stories ο Ισραηλινός πρώην στρατιωτικός επιμένει ότι η εταιρεία του πουλά το κατασκοπευτικό λογισμικό μόνο σε κράτη και υπηρεσίες ασφαλείας και ότι το predator στην Ελλάδα το λειτούργησε η ΕΥΠ.
Η δήλωση του Ισραηλινού επιχειρηματία με το predator έρχεται σε συνέχεια της καθαρογραφής της απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην οποία αποκαλύπτεσαι το κοινό κέντρο EYΠ και Predator, ενώ 277 φορές γίνεται αναφορά στο Γρηγόρη Δημητριάδη μέσω μαρτυρικών καταθέσεων και στα μαζικά μηνύματα predator που φέρονται να εστάλησαν από το κινητό του τότε γενικού γραμματέα και ανιψιού του Πρωθυπουργού..
Επόμενο βήμα για το ΠΑΣΟΚ είναι η κατάθεση πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το κοινό κέντρο ΕΥΠ – PREDATOR ενδείξεις του οποίου συμπεριλαμβάνονται και στην απόφαση του Πρωτοδικείου.
Πλέον ο δρόμος έχει ανοίξει επισημαίνουν με νόημα νομικοί και δικαστικοί κύκλοι για τη διενέργεια νέων ερευνών σε πρόσωπα που μέχρι τώρα είχαν μείνει στο απυρόβλητο.