Ένας γνωστός TikToker και επιχειρηματίας, ένας πρώην συμμετέχων σε ριάλιτι, ένας ιδιοκτήτης χώρων μασάζ και δύο ιδιαίτερα προβεβλημένα μοντέλα συγκαταλέγονται στους κατηγορούμενους του κυκλώματος με τις εικονικές εταιρείες, καθώς φέρεται να εμπλέκονται σε εγκληματική οργάνωση που εξαπάτησε τον ΕΦΚΑ με ποσό 22 εκατομμυρίων ευρώ και διέπραξε φοροδιαφυγή 11 εκατομμυρίων ευρώ.
Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Αρχής Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία έχει εντοπίσει μια εγκληματική οργάνωση η οποία σύστηνε εικονικές επιχειρήσεις, εξέδιδε εικονικά τιμολόγια και απασχολούσε εικονικά ανθρώπους.
Όλα αυτά με ζημιά άνω των 22 εκατομμυρίων ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Οι άνθρωποι αυτοί δραστηριοποιούνται από το 2018 και έχουν γίνει μέχρι στιγμής 22 συλλήψεις αλλά φαίνεται ότι τουλάχιστον 40 είναι τα άτομα που εμπλέκονται στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Μεταξύ αυτών, μας έχει κάνει εντύπωση, η σύλληψη τριών ατόμων, ενός γνωστού TikToker ο οποίος συμμετείχε στο παρελθόν σε ριάλιτι, ένας ακόμη ο οποίος συμμετείχε σε ριάλιτι μαγειρικής, ένας τρίτος ο οποίος είχε επιχειρήσεις υπηρεσιών μασάζ. Πληροφορίες κάνουν λόγο και για δύο ακόμη άτομα, γνωστά μοντέλα, τα οποία φαίνεται να κατηγορούνται για τη συγκεκριμένη υπόθεση και οι οπίοι δεν έχουν συλληφθεί.
Ένας εξ αυτών χθες βγήκε και με τον δικηγόρο του και αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση. Επιπλέον, μεταξύ των 22 συλληφθέντων ήταν στο κύκλωμα πολλοί λογιστές και επιχειρηματίες και διάφοροι αχυράνθρωποι.
Προφητικό ήταν το βίντεο πριν από περίπου 10 μήνες που ανήρτησε ο γνωστός TikToker, αλβανικής καταγωγής, λέγοντας «μη γελάτε, μόνο ναρκωτικά και φυλακή δεν έχω κάνει, αλλά θα τα κάνω κι αυτά».
Το ελληνικό δημόσιο χρεώθηκε 22 εκατομμύρια ευρώ άλλα 11 εκατομμύρια ευρώ προέκυψαν από φοροδιαφυγή.