Συνελήφθη πασίγνωστος γκαλερίστας – Διαφήμιζε στα social ότι πουλάει Ευαγγέλιο του 18ου αιώνα

Μεγάλη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής σε αποθήκη γνωστής γκαλερί στο Ελληνικό.

Ο γνωστός γκαλερίστας συνελήφθη μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν σε αποθήκη της επιχείρησής του στο Ελληνικό αστυνομικοί του ελληνικού FBI.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφορμή για την έρευνα στάθηκε μια ανάρτηση του γνωστού γκαλερίστα στα social media με την οποία ανακοίνωνε ότι πουλάει ένα Ευαγγέλιο που χρονολογείται το 1745. Αμέσως, έγιναν πολλές καταγγελίες για το συγκεκριμένο βίντεο στις αστυνομικές Αρχές με αποτέλεσμα αστυνομικοί να φτάσουν στην αποθήκη που διαθέτει ο γκαλερίστας και να ξεκινήσουν έρευνες.

Οι αστυνομικοί βρήκαν 100 πλαστούς πίνακες Ελλήνων ζωγράφων, ενώ έχουν βρεθεί ακόμα 150 πίνακες, οι οποίοι είναι γνήσιοι αλλά ελέγχονται τα χαρτιά απόκτησής τους. Στην αποθήκη βρέθηκε και το Ευαγγέλιο, το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι γνήσιο και ανήκει όντως σε εκείνη την περίοδο.

Όπως είπε ο επίτιμος πρόεδρος ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, σύμφωνα με τον νόμο περί αρχαιοτήτων, ότι είναι πριν τον 18ο  αιώνα, ειδικά από το 1821 και πριν, θεωρείται αρχαίο. Ο συγκεκριμένος γκαλερίστας θα μπορούσε να έχει το Ευαγγέλιο μόνο στη περίπτωση που το έχει δηλώσει στο Υπουργείο Πολιτισμού και έχει πάρει την άδεια να το κατέχει ή να μπορεί να το διαφημίζει προς πώληση.

Αυτό είναι το βίντεο που οδήγησε στις έρευνες στην γκαλερί

Το Live News παρουσίασε το βίντεο που είχε αναρτήσει ο γνωστός γκαλερίστας και οδήγησε τις Αρχές να προβούν σε έρευνες στην αποθήκη της γκαλερί.

Μετά την έρευνα στην συγκεκριμένη αποθήκη στο Ελληνικό, οι Αρχές προχωρούν σε έρευνες και στις υπόλοιπες γκαλερί που ανήκουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ερευνάται εάν το Ευαγγέλιο είναι κλεμμένο ή όχι

Σύμφωνα με τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «ΤΟ ΒΗΜΑ» και «ΤΑ ΝΕΑ», αυτά τα Ευαγγέλια που τυπώθηκαν το 1745 επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ήταν παραγγελίες από μητροπόλεις, μοναστήρια, από πλούσιους δωρητές και στέλνονταν με πλοία που πήγαιναν στην Ελλάδα, στη Μικρά Ασία και σε άλλες περιοχές.

Όπως εξήγησε ο αστυνομικός συντάκτης, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το συγκεκριμένο Ευαγγέλιο να το είχε κάποιος συλλέκτης ή να είναι κλεμμένο από κάποιο μοναστήρι.

Ο Στέλιος Γκαρίπης για τη σύλληψη του πασίγνωστου γκαλερίστα

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης για τη σύλληψη του πασίγνωστου γκαλερίστα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Η ψυχική υγεία των εφήβων, οι αθέατες αγωνίες μιας γενιάς

Απόρρητο