Με σκυμμένο κεφάλι και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας φτάνουν στα δικαστήρια Ηρακλείου η μητέρα του του μικρού Άγγελου και ο σύντροφός της, που κατηγορούνται για την κακοποίηση μέχρι θανάτου του 3χρονου παιδιού.
Μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο, όταν το 3χρονο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή, στις 26 Ιανουάριου του 2025. Το μικρό αγοράκι ήταν τόσο βάναυσα χτυπημένο και κακοποιημένο που εξαρχής οι ελπίδες για να ζήσει ήταν μηδαμινές.
Έξω από τα δικαστήρια ο κόσμος κρατώντας πανό ζητεί δικαίωση.
Τα βασανιστήρια που βίωσε το 3χρονο παιδί αποτυπώνονται στη δικογραφία που συντάχθηκε για τη μέχρι θανάτου κακοποίηση του από τους δύο ανθρώπους που είχαν, υποτίθεται, την ευθύνη να τον προσέξουν και να τον μεγαλώσουν.
Το χρονικό
Το αγοράκι νοσηλεύτηκε διασωληνωμένο στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, δίνοντας μάχη για τη ζωή του. Οι γιατροί έκαναν τα πάντα για να το κρατήσουν ζωντανό.
Από την φρικτή κακοποίηση που υπέστη από το ζευγάρι, ήταν εγκεφαλικά νεκρό, με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ρήξη κοιλιακής αορτής, εκχυμώσεις, μώλωπες, εκδορές και καψίματα από τσιγάρα.
Στο κορμάκι του ήταν χαραγμένα όλα τα σημάδια του μαρτυρίου του. Τελικά ο μικρός Άγγελος δεν ξύπνησε ποτέ και άφησε την τελευταία του πνοή δύο βδομάδες αργότερα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Κατά την αυτοψία στο σπίτι του ζευγαριού, βρέθηκαν ένα ΕΦΕ αεροβόλο όπλο, ψυχοτρόπα χάπια, ένα ρόπαλο και δυο κομμάτια ξύλου από παιδικό κρεβάτι.
Μετά τη σύλληψη της, η 26χρονη μητέρα, συμπεριφερόταν σαν να μην είχε συνειδητοποιήσει τη σοβαρότητα της κατάστασης, ενώ δεν ενδιαφέρθηκε να ρωτήσει για την κατάστασή του παιδιού της.
Ο 45χρονος σύντροφος της 27χρονης, ήταν χωρισμένος με ένα παιδί από προηγουμένη σχέση και είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές, όταν πριν από περίπου 4 χρονιά είχε κατηγορηθεί ξανά για ενδοοικογενειακή βία.
Το ζευγάρι είχε γνωριστεί μέσω Facebook. Η 27χρονη μετακόμισε με το παιδί από την Αθήνα στην Κρήτη, προκειμένου να μείνουν μαζί στο σπίτι του συντρόφου της. Το αγοράκι δεχόταν συστηματική κακοποίηση για όσο διάστημα έμενε εκεί, για περίπου τρεις μήνες.
Οι δύο κατηγορούμενοι στην πρώτη απολογία τους ενώπιον του ανακριτή έριχναν ευθύνες ο ένας στον άλλον, ενώ μάλιστα η μητέρα ισχυρίστηκε πως ο σύντροφός της χτυπούσε το γιο της με το ξύλο της κούνιας. Από την πλευρά του ο 44χρονος υποστήριξε ότι ήθελε να καταγγείλει τη μητέρα του παιδιού για την κακοποίησή του, αλλά φοβόταν.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους είναι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, άσκηση σωματικής βλάβης σε αδύναμο άτομο, οπλοκατοχή και κατοχή εξαρτησιογόνων ουσιών.
Μετά τον τραγικό θάνατο του Άγγελου, η γιαγιά του αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του και έτσι η καρδιά του χτυπά σε ένα 3χρονο παιδί στη Γερμανία, ενώ οι νεφροί μεταμοσχεύθηκαν σε έναν 37χρονο στη Θεσσαλονίκη.