Ειδικές αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της 4ης και της 11ης Μαρτίου σε οικισμούς της Παιανίας και των Σπάτων αντίστοιχα. Κατά τη διάρκειά τους συνελήφθησαν 16 άτομα για ρευματοκλοπή, ενώ αφαιρέθηκαν συνολικά 230 μέτρα καλωδίων.
Μία ακόμη επιχείρηση για περιστατικό ρευματοκλοπής από αυτές που γίνονται καθημερινά πλέον σε πολλές περιοχές της Αττικής πραγματοποιήθηκε χθες σε Παιανία και Σπάτα.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, δεκαέξι άτομα συνελήφθησαν και υπήρχε κανονικά και συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, το οποίο προχώρησε στην αποξήλωση του καλωδίου. Όπως οι προηγούμενες περιπτώσεις, είναι παράνομη ρευματοκλοπή και σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις και παράνομη σύνδεση με την ύδρευση.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι ευρείας κλίμακας αυτές επιχειρήσεις είχαν ως στόχο την πρόληψη και την καταπολέμηση κάθε μορφής παράνομης δραστηριότητας που έχει καταγραφεί στις συγκεκριμένες περιοχές, με βασικό σκοπό την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών, την προστασία της δημόσιας περιουσίας και τη διασφάλιση της ομαλής κοινωνικής συμβίωσης.