Η οργή στην Τεχεράνη ξεχειλίζει μετά τη δολοφονία του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Το Ιράν χτύπησε στόχους όχι μόνο στο Ισραήλ, αλλά και σε όλη τη Μέση Ανατολή στοχεύοντας αεροδρόμια, πολυτελή ξενοδοχεία ακόμα και συγκροτήματα κατοικιών.
Το Ιράν δείχνει τα «δόντια» του. Ιρανικό drone χτυπά το συγκρότημα κατοικιών Era Tower στο κέντρο της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν, Μανάμα.
Το κτίριο με τους 50 ορόφους έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Οι περίπου 1000 ένοικοι που ζουν εκεί έντρομοι εκκενώνουν τα 400 διαμερίσματα του κτιρίου.
Η Τεχεράνη απειλεί με συνεχείς επιθέσεις και πλήττει στόχους σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Ιορδανία, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Κατάρ.
Ιρανικό drone πλήττει το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαχρέιν προκαλώντας πανικό, αλλά και γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο.
Ιρανικά πυρά και στο Ντουμπάι
Ιρανικά πυρά χτυπούν το αεροδρόμιο του Ντουμπάι, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.
Οι καπνοί πνίγουν τον χώρο των αναχωρήσεων, ο κόσμος οδηγείται προς τις εξόδους.
Στο στόχαστρο της Τεχεράνης και το εμβληματικό ξενοδοχείο Burj Al Arab στην πρωτεύουσα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.
Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το εμπορικό κέντρο που χτυπήθηκε από θραύσματα ιρανικού drone, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και σχεδόν 60 τραυματίστηκαν.
Η Τεχεράνη έπληξε με δύο drones την γαλλική ναυτική βάση Αλ Σαλάμ στο λιμάνι του Άμπου Ντάμπο προκαλώντας πυρκαγιά σε αποθήκες.
Τουλάχιστον έναν νεκρό και πάνω από 32 τραυματίες επιβεβαιώνουν οι Αρχές και στο Κουβέιτ, από ιρανικό χτύπημα σε στρατιωτικό στόχο.
Θρηνούν οι Σιίτες – Προπαγανδιστικό βίντεο του Ιράν
Ιρανοί υψώνουν την κόκκινη σημαία της εκδίκησης πάνω από το τέμενος Τζαμκαράν στην ιερή πόλη Κο. Είναι η σημαία που υψώνουν οι Σιίτες για να θρηνήσουν τους ήρωές τους και να ορκιστούν εκδίκηση για τον θάνατο τους.
Την ίδια ώρα, η ιρανική Πολεμική Αεροπορία αναρτά προπαγανδιστικό βίντεο.
Μαχητικά F4 Phantom ετοιμάζονται να απογειωθούν για να χτυπήσουν αμερικανικούς στόχους στη Μέση Ανατολή. Στην πραγματικότητα όμως, η αεροπορία δεν έχει καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα μαχητικά.
Οργή στον μουσουλμανικό κόσμο
Ο θάνατος του Χαμενεΐ έχει προκαλέσει την οργή στον μουσουλμανικό κόσμο. Το εξοργισμένο πλήθος προσπαθεί να εισβάλλει στο αμερικανικό προξενείο, στο Καράτσι του Πακιστάν.
Αστυνομικοί προσπαθούν να τους εμποδίσουν με δακρυγόνα και αληθινά πυρά. Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώνονται κατά την διάρκεια των επεισοδίων.
Στο Ιράκ, πλήθος προσπαθεί να φτάσει στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη.
Οι ιρακινές Αρχές απέκλεισαν όλες τις εισόδους στην Πράσινη Ζώνη και ανέπτυξαν ισχυρές δυνάμεις καταστολής για την προστασία των διπλωματικών αποστολών και των κυβερνητικών κτιρίων.