Για τα Τέμπη μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» η ηθοποιός Κλέλια Ρένεση.
H Κλέλια Ρένεση μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» για τα Τέμπη με αφορμή την ομιλία της χθες στο Σύνταγμα στην επέτειο των 3 χρόνων από το «μοιραίο» δυστύχημα.
«Να ξεκαθαρίσω πρώτα απ’ όλα ότι εγώ δεν εκπροσωπώ, δεν είμαι μέλος της ομάδας των συγγενών των θυμάτων, έτσι; Εγώ είμαι μια απλή πολίτης που απλά από την πρώτη στιγμή ευαισθητοποιήθηκα πολύ με αυτό το θέμα, γιατί από την πρώτη στιγμή μυριστήκαμε οι άνθρωποι που το προσέχαμε την κοροϊδία, τη συγκάλυψη. Να θυμίσω ότι ο πρωθυπουργός μία μέρα πριν το δυστύχημα πήγαινε να εγκαινιάσει κάτι που δεν υπήρχε. Αυτό είναι, δεν είναι αποτέλεσμα μιας κυβέρνησης, το ξέρουμε όλοι, είναι ένα πελατειακό κράτος που λειτουργεί στην Ελλάδα πάρα πολλά χρόνια τώρα, με την ανοχή των πολιτών. Οι μισοί πολίτες προσπαθούν να βολευτούν σε θέσεις, πελατειακές και τα λοιπά. Είναι μια νοοτροπία που υπήρχε ανά τα χρόνια και ανά περιπτώσεις. Τρία χρόνια τώρα θρηνούμε 57 θύματα, ο δικαστικός, εισαγγελικός μηχανισμός είναι άφαντος, ή λειτουργεί συγκαλυπτικά και όχι ελεγκτικά προς τους κρατικούς μηχανισμούς. Και συνειδητοποιούμε ότι όλες οι συμβάσεις που έχουν υπογραφεί, που έχουμε πάρει λεφτά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όλα αυτά τα λεφτά δεν ξέρουμε πού πηγαίνουν. Δεν ελέγχεται κανείς στο σύστημα αυτό», είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Μέσα από αυτό καταλαβαίνουμε ότι είμαστε τα απόλυτα θύματα. Ελπίζω τέλος πάντων πλέον τρία χρόνια μετά να έχουμε καταλάβει ότι οι άνθρωποι αυτοί εχθές δεν πήγαν στο μνημόσυνο των παιδιών τους, να ανάψουν κεριά και καντήλια και να κάνουν την μνήμη, ήρθανε στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη ή στις κεντρικές πόλεις της Ελλάδος να διαμαρτυρηθούν, να ενωθούν με τον κόσμο για να βρουν το δίκιο τους κάποια μέρα, γιατί είμαστε η μόνη τους ελπίδα. Αν γίνουμε μία γροθιά όλα θα γίνουν. Δυστυχώς η ιστορία έχει δείξει ότι πολύ σπάνια γινόμαστε μία γροθιά, αλλά ήλπιζα ότι σε αυτό το γεγονός θα γίνουμε όλοι μία γροθιά. Δεν γίνεται τρία χρόνια μετά οι γονείς να κάνουν αίτηση για εκταφή για να δουν από τι έφυγαν τα παιδιά τους και να τους κοροϊδεύουν ακόμα και τώρα».