Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα βήμα πιο κοντά στην Ελλάδα, αφού κατατέθηκε η αίτηση για χορήγηση άδειας λειτουργίας παραρτήματος στη χώρα μας.
Το campus θα αναπτυχθεί σε έκταση 50 στρεμμάτων στην Παλλήνη και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σύγχρονα αμφιθέατρα και αίθουσες διδασκαλίας, ερευνητικά εργαστήρια υψηλής τεχνολογίας, κέντρα προσομοίωσης και κλινικής εκπαίδευσης, καθώς και ψηφιακές και τεχνολογικές υποδομές υψηλών προδιαγραφών.
Κατά το αρχικό στάδιο θα λειτουργούν τέσσερις Σχολές: Ιατρική, Επιστημών Ζωής και Υγείας, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Ψηφιακών Τεχνολογιών και Νομική.
Το EUC Athens θα συνεργάζεται με κορυφαίους φορείς έρευνας, καινοτομίας και επιχειρηματικότητας.
Το νέο παράρτημα θα βασιστεί στην μακρόχρονη εμπειρία του μητρικού ιδρύματος καθώς και στην τεχνογνωσία και τις βέλτιστες ακαδημαϊκές πρακτικές που έχουν αναπτυχθεί στο πρώτο παράρτημα του, στην Φρανκφούρτη της Γερμανίας.
Η επένδυση θα ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει σημαντικό αναπτυξιακό και κοινωνικό αντίκτυπο, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και προσέλκυση φοιτητών από όλο τον κόσμο.