Μπάσκετ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός

Κυπελλούχος Ελλάδας στο μπάσκετ στέφθηκε ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι επικράτησαν με 79-68 του Ολυμπιακού, με τον Νάιτζελ Χέιζ-Ντέιβις να αναδεικνύεται πολυτιμότερος παίκτης του τελικού.

Ο Κώστας Σλούκας μαζί με τον Κέντρικ Ναν και τον Τζέριαν Γκραντ σηκώνουν το κύπελλο Ελλάδας στον ουρανό του Ηρακλείου. Είναι το 22ο στην ιστορία του Παναθηναϊκού σε 29 τελικούς, επικρατώντας με 79-68 του Ολυμπιακού και στέλνοντας μήνυμα για τη συνέχεια.

Πάτησε ελληνικό έδαφος την προηγούμενη Κυριακή και μέσα σε 6 ημέρες, άλλαξε τα δεδομένα για τους πράσινους. Ο Νάιτζελ Χέιζ Ντέιβις αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και με την κάμερά του βιντεοσκοπούσε το πράσινο πάρτι στα Δύο Αοράκια.

Η αποθέωση συνεχίστηκε και κατά την άφιξη της αποστολής στο ξενοδοχείο στο Ηράκλειο. Στο αγωνιστικό κομμάτι, όλα κρίθηκαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Παναθηναϊκό να χτίζει διαφορά 15 πόντων και έκτοτε να τη συντηρεί. Ο Ρογκαβόπουλος ξεχώρισε με 14 πόντους, με τους Γκραντ και Μήτογλου να αφήνουν την σφραγίδα τους.

Πρώτος σκόρερ του τελικού ο Βεζένκοφ με 16 πόντους, που όμως αποχώρησε με έντονους πόνους στη μέση.

Μια νίκη-δήλωση που δίνει τεράστια ώθηση στον Παναθηναϊκό για τη συνέχεια, την ώρα που ο Ολυμπιακός καλείται να ανασυνταχθεί άμεσα.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε η ψυχή ενός λαού

Απόρρητο