Πολυκατοικία έμεινε χωρίς ρεύμα για 3 μέρες εξαιτίας κωλυσιεργίας του ΔΕΔΔΗΕ – Κάηκαν δεκάδες οικοσυσκευές

Πρόβλημα διακοπής ρεύματος για διάστημα τριών ημερών αντιμετωπίζει πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην Χαριλάου Τρικούπη.

Οι ένοικοι της πολυκατοικίας επί τρεις μέρες προσπαθούσαν να συνεννοηθούν με τον ΔΕΔΔΗΕ. Υπήρξε μία φοβερή ασυνεννοησία μεταξύ των εργολάβων που φτιάχνουν τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ της επικοινωνίας.

Τους έλεγαν ότι έχει φτιαχτεί το θέμα, οι άνθρωποι παρέμεναν στο σκοτάδι, αλλά πέρα από αυτό υπήρχαν και πολλές ζημιές σε συσκευές.

Η κ. Τσεκούρα, διαχειρίστρια της πολυκατοικίας ανέφερε: «Εμείς από την Τετάρτη, 4 το πρωί, αντιληφθήκαμε ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το ρεύμα. Εμείς κατεβάσαμε τους διακόπτες μέχρι το πρωί να αντιληφθούμε τι συμβαίνει και να καταλάβουμε ότι είναι γενικό το πρόβλημα, πήγε γύρω στις 8 η ώρα. Αρχίσαμε να κάνουμε τα τηλέφωνα στον ΔΕΔΔΗΕ. Όχι μόνο εμείς, εγώ ως διαχειρίστρια, αλλά όλοι οι ένοικοι και άλλοι εκτός της πολυκατοικίας. Δεν γίνονταν έργα. Δεν κόπηκε το ρεύμα αλλά φαινόταν να έχει μεγάλη τάση το ρεύμα. Το αντιλήφθηκα από τις οικοσυσκευές που σφύριζαν. Και κατεβάζοντας τους διακόπτες και ανεβάζοντας να δούμε τι γίνεται, άρχισαν να σκαν οι λάμπες και να πέφτουν διάφορες ασφάλειες. Πήραμε τηλέφωνο τον ηλεκτρολόγο που έχουμε και αμέσως αντιλήφθηκε ο άνθρωπος και λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με τον ουδέτερο του ΔΕΔΔΗΕ. Μάθαμε μετά αφού σκάψανε και διαπίστωσαν ότι υπάρχει καμένο καλώδιο».

Και συνέχισε: «Έγινε την Τετάρτη περίπου στις 4 η ώρα, από τις 8 παίρναμε τηλέφωνο συνεχώς, κατά τη μία η ώρα το μεσημέρι ήρθαν οι πρώτοι να εκτιμήσουν και να δουν τι συμβαίνει. Και μας είπαν “φεύγουμε εμείς τώρα, θα διαβιβάσουμε το αίτημα να έρθουν να σκάψουν”. Έφυγαν και ήρθαν 7 η ώρα το απόγευμα να αρχίσουν να σκάβουν. Σπάσανε 4-5 πλάκες στο πεζοδρόμιο. Έσκαψαν 4-5 πλάκες, λέει “δεν γίνεται γιατί υπήρχε παρκαρισμένο αυτοκίνητο, πρέπει να απομακρυνθεί το αυτοκίνητο… θα δούμε” και φύγανε. “Πότε θα έρθετε;”, “Αύριο”. Την άλλη μέρα ξαναρχίσαμε να παίρνουμε τηλέφωνα και στο κέντρο μας λέγανε ότι έχει φτιαχτεί η βλάβη. Εννοείται ήμασταν χωρίς ρεύμα. Στα σκοτάδια. Με τα κεράκια μας, με τους φακούς μας, με μικρά παιδιά, με ηλικιωμένους μες στην πολυκατοικία. Και παίρναμε τηλέφωνο το πρωί και λέει έρχεται ξανά το συνεργείο και λέει υπάρχει το αυτοκίνητο, δεν μπορούμε να δουλέψουμε. Κάναμε προσπάθειες να απομακρύνουμε το αυτοκίνητο, δεν έγινε εφικτό»,

»Από τα πολλά κάποια στιγμή καταφέραμε να φύγει το αυτοκίνητο και παίρνω τηλέφωνο και λέω: “Δώστε μου να μιλήσω με τον εργολάβο και να του πω ότι το κώλυμα έχει φύγει, έχει απομακρυνθεί το αυτοκίνητο, μπορεί να γυρίσει να δουλέψει για να προχωρήσουμε”. Η απάντηση ήτανε “θα το διαβιβάσω”. Δεν μπορούμε να σας δώσουμε τηλέφωνο, δεν υπάρχει τρόπος, θα σας πάρουμε πίσω”.

Ο ιδιοκτήτης της πολυκατοικίας, κ. Νίκος Μουντάκης, μίλησε στο πρωί στο MEGA.

«Δημιουργήθηκε ένα θέμα για τρεις μέρες. Δηλαδή ξεκίνησε την Τετάρτη το πρωί, τέλειωσε την Παρασκευή το μεσημέρι, αλλά δεν υπήρχε λόγος γι’ αυτό. Γιατί την Τετάρτη εμείς ήδη τους είχαμε ειδοποιήσει σχετικά με τη ζημιά. Αυτοί έδειξαν μία αδιαφορία. Δηλαδή αυτό το οποίο έγινε μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα, ήταν το μόνο να έρθει ένας και να μας πει ότι είναι το ουδέτερο. Το ουδέτερο είναι μία «χελώνα» η οποία περνάνε όλα τα καλώδια της πολυκατοικίας από μέσα. Δηλαδή στην ουσία είναι μια δέσμη καλωδίων. Η ζημιά ξεκίνησε 4:00 το πρωί της Τετάρτης και το ρεύμα ήρθε στις 4:00 η ώρα το μεσημέρι της Παρασκευής», υπογράμμισε.

«Αυτοί στο τηλεφωνικό κέντρο δεν έχουν επαφή με τα συνεργεία. Αυτό είναι το πρόβλημα. Δηλαδή, δεν μας έπαιρναν ποτέ πίσω, ενώ παίρναμε όλοι τηλέφωνο. Και αυτοί δεν μας απαντούσαν ούτε πότε θα ‘ρθει το επόμενο συνεργείο, ούτε αν θα το φτιάξουν. Την Πέμπτη το μεσημέρι ξεκίνησα να παίρνω τηλέφωνο. Και την Πέμπτη το μεσημέρι που ξεκίνησα και έπαιρνα τηλέφωνο, μου έλεγαν δεν βρίσκουν τη βλάβη. Μετά τους ξανά έπαιρνα, τους έδινα άλλο τηλέφωνο μου λέγανε «τη βρήκαμε τη βλάβη»», συμπλήρωσε ο κ. Μουντάκης.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Νίκος Ξυλούρης – Η φωνή που έγινε η ψυχή ενός λαού

Απόρρητο