Σαρωτικό ήταν το πέρασμα της κακοκαιρίας από πολλές περιοχές της χώρας, με δρόμους να υποχωρούν στη Λήμνο, κατολισθήσεις στην Πάργα και την Πρέβεζα, θυελλώδεις ανέμους στη Μύκονο και σοβαρά προβλήματα σε Χίο και Πύργο.
Πλημμύρες, κατολισθήσεις και καθιζήσεις από τις σφοδρές καταιγίδες.
Στο Κατάκολο Μεσσηνίας, πυροσβεστική, δήμος αλλά και κάτοικοι της περιοχής δίνουν μάχη με το χρόνο για να απομακρύνουν τον τεράστιο βράχο 40 τόνων που αποκολλήθηκε από το βουνό και απειλεί να πέσει πάνω σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Από χθες έχουν εκκενωθεί δέκα κατοικίες που βρίσκονται σε ζώνη κινδύνου.
Σοβαρή ανησυχία προκαλούν τα εκτεταμένα φαινόμενα κατολίσθησης στο Μαζαράκι Ηλείας.
Επτά χωριά έχουν αποκλειστεί. κάτοικοι περνούν από την μία πλευρά στην άλλη μόνο με τα πόδια.
Ένα σπίτι ήδη έχει εκκενωθεί, ενώ άλλες δύο οικογένειες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τις οικίες τους αν χρειαστεί.
Από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί.
Η εικόνα από την περιοχή των Τζουμέρκων τρομάζει. Την ώρα που περνούσε ΙΧ από επαρχιακή οδό Γεφυριού Πλάκας-Άγναντων-Πραμαντών το οδόστρωμα υποχώρησε σε μήκος 70 μέτρων. Ο οδηγός ένιωσε ξαφνικά την γη να τρέμει και να τον καταπίνει. Έβλεπε πέτρες να πέφτουν κατά πάνω του.
Στην περιοχή της Πάργας, αυτοκίνητα καταπλακώθηκαν από βράχια, ευτυχώς χωρίς να σημειωθεί κανένας τραυματισμός.
Στην Ηλεία υπερχείλισε ο Πηνειός. Καλλιέργειες καταστράφηκαν.
Στο Διαπόρι Λήμνου το νερό πλησίασε απειλητικά τα πρώτα σπίτια. δύο άτομα εγκλωβίστηκαν σε κατάστημα.
Στον Άγιο Ιωάννη Κάσπακα Λήμνου ο παραλιακός δρόμος γέμισε πέτρες και φερτά υλικά, τα κύματα σκέπασαν διερχόμενα αυτοκίνητα
Η θάλασσα βγήκε στην στεριά και στο νησί των Ανέμων.
Αντίστοιχη εικόνα στην Χίο, όπου ο παραλιακός δρόμος έχει μετατραπεί σε μία απέραντη λιμνοθάλασσα, με τα νερά να φθάνουν στο αεροδρόμιο. Το μεσημέρι ήχησε το 112.
Σε Σαχάρα μετατράπηκε η Κρήτη. Η αφρικανική σκόνη έχει σκεπάσει το Ηράκλειο, για λόγους δημόσιας υγείας τα σχολεία αύριο στον δήμο Ηρακλείου θα παραμείνουν κλειστά.
Εξαιτίας των ισχυρών ανέμων, δέντρο αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε αυτοκίνητα στον οικισμό Μασταμπά.