Επί τουλάχιστον 8 ώρες κατέθετε χθες στην αεροδίκη ανακρίτρια, ο 54χρονος σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπία υπέρ της Κίνας.
Προφυλακιστέος στις φυλακές Κορίνθου είναι πλέον ο 54χρονος σμήναρχος, αναμένοντας την δίκη του με την κατηγορία της κατασκοπίας υπέρ της Κίνας.
Χθες στο αεροδικείο Αθηνών ενόπιων της ανακριτού, στην απολογία του που κράτησε κάτι περισσότερο από 8 ώρες δήλωσε πως όταν τον συνέλαβαν οι ελληνικές Αρχές ανακουφίστηκε καθώς από ένα σημείο και μετά και ειδικά μετά το ταξίδι στην Κίνα ζούσε υπό καθεστώς φόβου, γιατί οι Κινέζοι τον πίεζαν και τον απειλούσαν.
Σύμφωνα με τους συνηγόρους του αποδέχτηκε όλο εκείνο το κατηγορητήριο που ανταποκρίνεται στα πραγματικά γεγονότα χωρίς υπερβολές. Κατονόμασε τρία στελέχη της κινεζικής εταιρείας με την οποία ισχυρίστηκε ότι συνεργάστηκε και από την οποία ισχυρίστηκε ότι έλαβε ως αμοιβή μόνο 25.000 ευρώ.
Οι συνήγοροι υπεράσπισης ανέφεραν ότι ισχυρίστηκε ότι κατάλαβε τον ρόλο των Κινέζων στους οποίους έδινε τις πληροφορίες όταν ήταν ήδη πολύ αργά.
Μέσω των συνηγόρων του διαβάστηκε επιστολή του στην οποία δήλωσε τα εξής:
«Εν αγνοία μου και χωρίς πρόθεση ενεπλάκην αρχικά σε κάτι, το οποίο εξελίχθηκε με τρόπο εφιαλτικά, επικίνδυνο και παράνομο. Με την απολογία μου δεν επιχείρησα ούτε να δικαιολογηθώ, στην πραγματικότητα ούτε καν να υπερασπισθώ τον εαυτό μου»
Στην δήλωση αυτή κάνει λόγο για ιδιάζουσες και ιδιαιτέρως επικίνδυνες συνθήκες που τον οδήγησαν σε όσα έκανε και ζητά συγνώμη ζητώντας δίκαιη τιμωρία.
«Ζητώ ειλικρινά συγγνώμη από την πατρίδα, τις ένοπλες δυνάμεις, τους συναδέλφους και την οικογένειά μου. Έχοντας, απόλυτη εμπιστοσύνη στη στρατιωτική δικαιοσύνη, ζητώ να τιμωρηθώ με μία δίκαιη και εύλογη τιμωρία».
Εν αναμονή της δίκης πλέον οι έρευνες συνεχίζονται των Ελληνικών Αρχών συνεχίζονται και σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεση.