Χίος: Βυθίστηκε η βάρκα διακινητών μετά από επεισόδιο με σκάφος του Λιμενικού – 15 νεκροί μετανάστες, 26 τραυματίες

Τραγωδία στη Χίο με 15 νεκρούς πρόσφυγες και μετανάστες, 24 τραυματίες, 2 τραυματίες λιμενικούς, ενώ πολύ πιθανόν να υπάρχουν και αγνοούμενοι.

Ήταν 9 το βράδυ, στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου. Φουσκωτό περιπολικό σκάφος του λιμενικού, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία εντοπίζει ένα φουσκωτό ταχύπλοο σκάφος με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, να κινείται χωρίς φώτα ναυσιπλοΐας προς τις ανατολικές ακτές της Χίου.

Ο χειριστής του ταχύπλοου δεν συμμορφώνεται στα φωτεινά και ηχητικά σήματα του, αντιθέτως και αλλάζει πορεία.

Κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες τα δύο σκάφη συγκρούονται και από την σφοδρότητα το σκάφος με τους πρόσφυγες ανατρέπεται και βυθίζεται, με αποτέλεσμα να πέσουν όλοι οι άνθρωποι στη θάλασσα.

Αμέσως ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση για τους τραυματίες, με σκάφη του Λιμενικού να αποβιβάζουν συνεχώς κόσμο στο λιμάνι της Χίου, όπου τους παραλάμβαναν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την γρήγορη διακομιδή τους στο νοσοκομείο.

Συνολικά 26 πρόσφυγες (7 άντρες, 7 γυναίκες και 11 ανήλικοι) περισυλλέχθηκαν από περιπολικό του λιμενικού τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι, από όπου διακομίστηκαν στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο. 2 έγκυες μετανάστριες έχασαν τα έμβρυα που κυοφορούσαν.

Μεταξύ των τραυματιών και δύο λιμενικοί, μια γυναίκα και ένας άντρας, με κακώσεις σε κεφάλι και χέρι αντίστοιχα.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου. Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων αλλοδαπών συνεχίζονται με πέντε περιπολικά σκάφη και ελικόπτερο.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο