Ο Κώστας Λειβαδάς μίλησε στο Buongiorno.
Ο συνθέτης και στιχουργός μίλησε για την επερχόμενη συναυλία στο Ολύμπια (30 και 31 Ιανουαρίου), όπου τα τραγούδια του θα παρουσιαστούν με έναν «μαγικό ήχο μαντολινάτας» από διευρυμένη ορχήστρα νυκτών εγχόρδων, προσφέροντας μια καινούρια ερμηνευτική εμπειρία.
«Τα τραγούδια με τον ακριβό και μαγικό ήχο της μαντολινάτας. Και που είναι μια διευρυμένη ορχήστρα νυκτών εγχόρδων με τις κιθάρες, τις μαντόλες και τα λοιπά, είναι μια καινούρια εμπειρία και για μένα. Στις 30 και 31 Ιανουαρίου στο κλασικό Ολύμπια», είπε αρχικά ο Κώστας Λειβαδάς.
Για την απώλεια του Μανώλη Λιδάκη: «Αγαπιόμασταν πολύ και πάντα λέγαμε πότε θα ξαναηχογραφήσουμε, μας ένωνε η Κρήτη. Αλλά όπως και να ‘χει, μία τόσο σπάνια φωνή. Είναι μια μεγάλη, τεράστια απώλεια για το ελληνικό τραγούδι».
Για τη συνεργασία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου: «είναι οκτώ καινούρια τραγούδια, αλλά υπάρχει και μία πολύ συγκινητική στιγμή για μένα και βαθιά έκπληξη, σ’ ένα τραγούδι που το αγαπάω πάρα πολύ, τα λόγια είναι της Χαρούλας Αλεξίου».
Για την μουσική: Το κομμάτι του πολιτικού στίχου και το κομμάτι της διαμαρτυρίας, ακόμη κι αν πολλές φορές είναι μια άτσαλη, ανώριμη κραυγή, με ενδιαφέρει, μου φαίνεται πάρα πολύ ενδιαφέρον».
Για την Μαρία Καρυστιανού: «Έχουμε μία γυναίκα, που της συνέβη ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σ’ έναν άνθρωπο, το θέμα είναι ότι κάποιοι άνθρωποι, αυτή την γυναίκα, στην αρχή επειδή μιλάει έξω απ’ τα δόντια και επειδή θέλει δικαιοσύνη για το παιδί της και έχει πάθει αυτό το απίθανο πράγμα που από τη μία αποθεώνεται, εξιδανικεύεται γίνεται ακόμη και αντικείμενο εργαλειοποίησης όπως αποδείχθηκε από ανθρώπους που δεν την ήξεραν. Και αρκεί μία δήλωσή της για να καρατομηθεί σε μια νύχτα. Αυτή την κοινωνία εγώ δεν τη θέλω. Είναι πολύ ύποπτο το γρήγορο αντανακλαστικό για το οτιδήποτε».