Στο μπλέντερ μπαίνει ξανά ο πολιτικός χάρτης της χώρας. Νέα κόμματα ετοιμάζονται από τη Μαρία Καρυστιανού και τον Αλέξη Τσίπρα, προκαλώντας αναταράξεις σε όλο το φάσμα, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ αναζητά διέξοδο από τη δημοσκοπική πίεση, ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει τις επόμενες κινήσεις και η Νέα Αριστερά κινείται πάνω σε λεπτές εσωτερικές ισορροπίες
Αναταραχή στο πολιτικό σκηνικό προκαλούν τα υπό διαμόρφωση κόμματα της Μαρίας Καρυστιανού και του Αλέξη Τσίπρα. Την ώρα που η πρώην πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών δηλώνει πως προχωράει προς την ίδρυση νέου φορέα, δέχεται «πυρά» από κυβερνητικά στελέχη και τα κόμματα της δεξιάς «πολυκατοικίας».
«Δεν νομίζω ότι έχουμε υποτιμήσει κανένα νέο μόρφωμα που ετοιμάζεται να πάρει τη μορφή κόμματος και να κατέβει στις εκλογές. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην κ.Καρυστιανού, αλλά και στον κ.Τσίπρα. Αν κάτι μας δημιουργούσε πρόβλημα, αυτό θα ήταν ένα κόμμα από τον Αντώνη Σαμαρά», δήλωσε ο βουλευτής της ΝΔ Στέλιος Πέτσας.
«Ο κοντινός περίγυρος της κ.Καρυστιανού δεν ξέρω ποιος είναι, γιατί έχουν βγει και κάποιοι πολιτικοί «σκελετοί» που αναζητούν κομματική στέγη», είπε ο πρόεδρος της Νίκης Δημήτρης Νατσιός.
Οι χαμηλές «πτήσεις» στις δημοσκοπήσεις, οδηγούν το ΠΑΣΟΚ στην εσωστρέφεια, αλλά και σε αλλαγή στρατηγικής, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να επιχειρεί ανοίγματα προς τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα.
Στην Κουμουνδούρου, αναμένουν τις επόμενες κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να κλείνουν τη συζήτηση για πιθανές συνεργασίες με άλλα κόμματα.
Το ζήτημα των συνεργασιών, διχάζει και το Συνέδριο της Νέας Αριστεράς, που βρίσκεται σε εξέλιξη για τρίτη ημέρα.
Το σενάριο της εσωκομματικής ρήξης στη Νέα Αριστερά παραμένει ανοιχτό, χωρίς να αποκλείονται και ανακατατάξεις στην ηγεσία.