Πολιτικές αναταράξεις από το υπό διαμόρφωση κόμμα Καρυστιανού

Στην σκιά του κυοφορούμενου κόμματός της και με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν ότι η κα Καρυστιανού έλκει το ενδιαφέρον των ψηφοφόρων όλων των κομμάτων, τα κυβερνητικά στελέχη εντείνουν τις επικριτικές αναφορές στο πρόσωπό της.

Στη μέτρηση της Pulse, το ενδεχόμενο κόμμα Καρυστιανού θα το αντιμετώπιζαν θετικά και με ενδιαφέρον 3 στους 10 ερωτηθέντες, αδιάφορα το 18% και αρνητικά το 29%.

Μιλώντας στο vidcast των «Νέων» και Γιώργο Παπαχρήστο, ο Ευάγγελος Βενιζέλος εκτίμησε ότι το κόμμα Καρυστιανού θα επηρεάσει και τα λεγόμενα συστημικά κόμματα.

Μετά τις τοποθετήσεις για τις αμβλώσεις και τα ζητήματα των ατομικών δικαιωμάτων, τα λεγόμενα προοδευτικά κόμματα παίρνουν ολοένα και μεγαλύτερες αποστάσεις από την κα Καρυστιανού.

Δημοσκοπήσεις

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ μεγαλώνει την απόστασή της από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνοντας 24% έναντι 10,5%. Τρίτο κόμμα η Πλεύση Ελευθερίας με 8% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 7,5%, ΚΚΕ 6,5%, ΣΥΡΙΖΑ 4,5% και Φωνή Λογικής 3,5%. Άλλο κόμμα δηλώνει το 9%, ενώ η γκρίζα ζώνη ανέρχεται στο 18,5%.

Στο ΠΑΣΟΚ επιχειρούν νέα φυγή προς τα μπρος μετά την εσωστρέφεια που προκάλεσαν οι κόντρες μεταξύ Γερουλάνου – Ανδρουλάκη και Δούκα – Ανδρουλάκη για την στρατηγική του κόμματος και την κολλημένη «βελόνα».

Ο Παύλος Γερουλάνος μετέθεσε τώρα για το Πάσχα τη διορία για να κουνηθεί η «βελόνα» των ποσοστών του κόμματος.

Στο στόχαστρο των δημοσκόπων σταθερά και το κυοφορούμενο κόμμα Τσίπρα, με σχεδόν 2 στους 10 ερωτηθέντες να το αντιμετωπίζουν και θετικά και με ενδιαφέρον.

Κρίσιμο για το μέλλον της Νέας Αριστεράς το Συνέδριο που αρχίζει σήμερα στο ΣΕΦ, με τα στελέχη και τα μέλη του κόμματος να καλούνται να αποφασίσουν για τις συνεργασίες υπό την σκιά και της δημιουργίας κόμματος από τον Αλέξη Τσίπρα.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο