Η αγωνία χτυπάει «κόκκινο». Το θρίλερ με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας συνεχίζεται για 8η ημέρα. Το κορίτσι παραμένει άφαντο παρά τις εκατοντάδες κλήσεις στην Αστυνομία ότι εθεάθη σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Πού μένει; Φιλοξενείται; Διατρέχει κίνδυνο; Βρίσκεται ακόμη στην Αθήνα ή έχει φύγει στο εξωτερικό; Αυτά είναι τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντήσουν οι Αρχές.
Άνδρες της Ασφάλειας σαρώνουν την ευρύτερη περιοχή του Ζωγράφου, χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Οι Αρχές έχουν εστιάσει την προσοχή τους, μεταξύ άλλων, και στα αεροδρόμια, ζητώντας από τις εταιρείες να τους στείλουν τις λίστες των επιβατών από τις 8 Ιανουαρίου με προορισμό τη Γερμανία.
Ψάχνουν ακόμη το ενδεχόμενο η 16χρονη να επιχείρησε να φύγει από τη χώρα με λεωφορείο που εκτελεί δρομολόγιο Αθήνα – Γερμανία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.
Η Λόρα σχεδίασε με κάθε λεπτομέρεια την απόδρασή της από το σπίτι της.
«Δεν είχε τίποτα το κινητό της μέσα, δεν την άφηνε να έχει Instagram. Το είχε πει σε πάρα πολλά άτομα γιατί ήθελε βοήθεια και πήγαν δύο κοπέλες στον διευθυντή και ήρθαν οι γονείς της και ξαφνικά επειδή φοβήθηκε, τα αρνήθηκε όλα», λέει συμμαθήτριά της.
Αίσθηση προκαλούν τα όσα λέει άλλη της 16χρονης:
«Την είχε κουρέψει ο μπαμπάς της, στην Α’ Γυμνασίου δεν είχε μαλλιά, τα είχε σαν αγόρι, την είχε κουρέψει επειδή του ζήτησε να πάει κομμωτήριο».
Προβληματισμό στις Αρχές προκαλεί το γεγονός ότι η 16χρονη με το που έφτασε στην Αθήνα ξεφορτώθηκε την τσάντα της. Η γυναίκα που την εντόπισε μίλησε στο MEGA.
«Στους κάδους δίπλα είδαμε μία τσάντα, ήταν καινούργια, χρώματος γκρι, πλάτης. Την πήγαμε στον αξιωματικό υπηρεσίας και την παραδώσαμε και ήρθε και την άνοιξε μπροστά μου και είδα μία τύπου ταυτότητα, είδα τη φωτογραφία η οποία ήταν της κοπέλας που εμφανίζει τηλεόραση».
Αμέσως μετά η 16χρονη κατευθύνθηκε σε μία καφετέρια, συνδέθηκε στο wifi προκειμένου να επικοινωνήσει με το μυστηριώδες πρόσωπο που θα συναντούσε.