«Δικαιολογημένη η αγανάκτηση του πρωτογενή τομέα» – Πολιτική κόντρα με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις

Φουντώνει η πολιτική κόντρα με φόντο τις αγροτικές κινητοποιήσεις και την επικείμενη συνάντηση των αγροτών με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Για σήμερα έχει οριστεί η πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια, όπου θα οριστεί η αντιπροσωπεία που θα παρευρεθεί στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη.

Η κυβέρνηση βλέπει θετικά την απόφαση των αγροτών να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

«Και μόνο το γεγονός ότι πάρθηκε η απόφαση να προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου, δείχνει ότι υπάρχει ένα φως στον ορίζοντα. Από την άλλη η κυβέρνηση δεν έχει προσπαθήσει να προσεγγίσει το ζήτημα με μία διάθεση ψευτοδιαπραγματευτικής τακτικής. Η αγροτική παραγωγή είναι σημαντική για να κάνουμε πολιτικά παιχνίδια. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια αποδοχής των μέτρων που ζητάνε οι αγρότες», είπε ο υφυπουργός Εξωτερικών Χάρης Θεοχάρης.

«Η κυβέρνηση σέρβιρε μία ξαναζεσταμένη σούπα και δεν απάντησε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως το πως θα ανασυσταθεί το ζωικό κεφάλαιο των κτηνοτρόφων. Δεν υπάρχει απάντηση», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Παππάς και συμπλήρωσε:

«Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για φθηνότερο ρεύμα σε όλους, αγρότες, ιδιώτες και επιχειρήσεις. Αυτό μπορεί να γίνει χωρίς κόστος πραγματικό. Το ΠΑΣΟΚ λέει κάρτα αγρότη και επιστροφή του ΕΦΚ στην αντλία».

«Υπάρχει δικαιολογημένη αγανάκτηση του πρωτογενή τομέα, γιατί η κυβέρνηση δεν ανταποκρίθηκε στις πιεστικές ανάγκες των αγροτών. Σε αυτό ήρθε και ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ξαφνικά οι άνθρωποι διαπίστωσαν ότι ενώ δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα, κάποιοι τύποι κυκλοφορούσαν με Πόρσε και Φεράρι κι έχουν στενές σχέσεις με τον κομματικό μηχανισμό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Οι αγρότες με τη σειρά τους τονίζουν πως η κόκκινη γραμμή για εκείνους είναι η επιβίωσή τους και το μέλλον της αγροτικής παραγωγής.

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο