Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους εμφανίζονται αγρότες αρκετών μπλόκων, την στιγμή που άλλοι δηλώνουν ότι έχει έρθει η στιγμή να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.
Ταλαιπωρία για τους οδηγούς στο Μαρτίνο
Σε αυτό το κλίμα, πολίτες περνούν ατελείωτες ώρες στις Εθνικές Οδούς κυριολεκτικά ακινητοποιημένοι.
«Είμαστε εδώ και μιάμιση ώρα κολλημένοι στον παράδρομο. Ακινητοποιημένοι στην κυριολεξία».
Στο μπλόκο του Κάστρου, και στα δύο ρεύματα γίνεται εκτροπή στο Μαρτίνο και το Ακραίφνιο, με τα οχήματα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.
«Πάμε σημειωτόν».
Οι αγρότες αποφάσισαν τελικά να ανοίξουν τον δρόμο. Αφαίρεσαν τις σημάνσεις της Τροχαίας και οδήγησαν τα οχήματα μέσα από το μπλόκο.
«Η Αστυνομία, παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης, έβαλε τα οχήματα όλα στους παραδρόμους ενώ είχε κι άλλες εναλλακτικές», λέει ο Λουκάς Βούλγαρης, μέλος συντονιστικής επιτροπής μπλόκου Κάστρου.
Νωρίτερα, αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας άνοιξαν για τους οδηγούς τα διόδια των Σοφάδων.
«Ρήγμα» στα αγροτικά μπλόκα
Προσωρινό «ρήγμα» μεταξύ των αγροτών φαίνεται να προκάλεσε η κίνηση 18 μπλόκων που ζητούν διάλογο με την κυβέρνηση, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν θα φύγουν από τους δρόμους.
Μετά από σύσκεψη στην Επανομή Θεσσαλονίκης και την σχετική ανακοίνωση που δεν ανέφερε ποια μπλόκα συμμετείχαν σε αυτήν, διαχώρισαν τη θέση τους τα:
– Μπλόκο Έβρου (τελωνείο Κήπων)
– Μπλόκο Κιλκίς (τελωνείο Ευζώνων)
– Μπλόκο Δράμας (διασταύρωση Προσοτσάνης – Κοκκινογείων)
– Μπλόκο Χαλκηδόνας (Θεσσαλονίκη)
– Μπλόκο Νησελίου (Ημαθία)
«Πλέον, έστω και με καθυστέρηση, όλο και περισσότεροι εκπρόσωποι των αγροτικών κινητοποιήσεων φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται την ανάγκη να προσέλθουν στο τραπέζι του διαλόγου. Πρόκειται για μία ενθαρρυντική εξέλιξη», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.
Αγρότες από το Δερβένι έκλεισαν την Εγνατία Οδό, στέλνοντας μήνυμα κλιμάκωσης, ενώ τη Δευτέρα σε συνέλευσή τους οι αγρότες από το μπλόκο της Καρδίτσας θα αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.