Με ομπρέλες τα ψώνια & τα κάλαντα των Χριστουγέννων

Η βροχή που πλήττει από το πρωί την Αττική, προκάλεσε πολλά προβλήματα, έβαλε τα χριστουγεννιάτικα τρίγωνα στις τσέπες των μπουφάν κι έκανε τους καταναλωτές που βγήκαν για τα γιορτινά τους ψώνια, να ψάχνουν μέρος να κρυφτούν από την βροχή.

Η ισχυρή νεροποντή μπλόκαρε την κυκλοφορία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, ενώ στην οδό Πειραιώς διακόπηκε προσωρινά η ροή των οχημάτων και στα δύο ρεύματα εξαιτίας συσσώρευσης των υδάτων.

Με ομπρέλες τα ψώνια & τα κάλαντα

Με ομπρέλες στα χέρια και κουκούλες, οι καταναλωτές προσπαθούσαν να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας.

«Συνεχίζουμε τα ψώνια, ακόμη και με την βροχή».

Η προσωρινή ανάπαυλα της καταιγίδας ωστόσο, έδωσε την ευκαιρία και στα πιτσιρίκια να τηρήσουν το έθιμο με τα κάλαντα.

Κρέας από «χρυσάφι»

Λίγες ώρες πλέον έμειναν για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και οι τιμές στο κρέας δοκιμάζουν τις αντοχές των καταναλωτών.

«Οι τιμές σχετικά είναι ανεβασμένες».

Οι καταναλωτές προσπαθούν να κρατήσουν ζωντανό το γιορτινό κλίμα, έστω με λιγότερα ή εναλλακτικά εδέσματα.

Η παραδοσιακή γαλοπούλα, το χοιρινό αλλά και το μοσχάρι καταγράφουν αυξήσεις, πιέζοντας ακόμη περισσότερο τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία Εμπορίου, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι ακριβότερο έως και 7% σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία της ΕΣΕΕ για το κόστος του γιορτινού τραπεζιού.

Το ένα κιλό αρνί πωλείται στη Βαρβάκειο από 8 έως 10 ευρώ. Στο σούπερ μάρκετ από 13 έως 15 ευρώ, στα κρεοπωλεία από 12 έως 18 ευρώ.

Η νωπή γαλοπούλα στη Βαρβάκειο πωλείται από 10 έως 13 ευρώ το κιλό. Στα σούπερ μάρκετ από 6,40 έως 7 ευρώ και στα κρεοπωλεία από 11,70 έως 17.

Ανήμερα των Χριστουγέννων και την Παρασκευή, καταστήματα και σούπερ μάρκετ θα παραμείνουν κλειστά.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ο Θάνος Μικρούτσικος μέσα από τα λόγια των δικών του ανθρώπων

Απόρρητο