Ποδαρικό με νίκη έκανε στο Κόπα Άφρικα το Κονγκό, νίκησε με 1-0 το Μπενίν στο πρώτο παιχνίδι για τον τέταρτο όμιλο. Το μοναδικό τέρμα που έκρινε την έκβαση του αγώνα πέτυχε στο 16’ ο Τεό Μπονγκοντά.
Για τον 2ο Όμιλο, η Αίγυπτος επικράτησε… με την ψυχή στο στόμα της Ζιμπάμπουε με 2-1, παρά τις 35 τελικές προσπάθειες που είχε στο ματς. Οι Φαραώ βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 20ο λεπτό με γκολ του Ντουμπ, όμως ισοφάρισαν με τον Ομάρ Μαρμούς στο 64’. Χρειάστηκε το γκολ του Μοχάμεντ Σαλάχ στο 90+1 για να δώσει τη νίκη στην Αίγυπτο. Ο σταρ της Λίβερπουλ σκόραρε σε πέμπτο διαφορετικό Κόπα Άφρικα και έγινε ο πρώτος Αιγύπτιος που καταφέρνει κάτι τέτοιο.
Στην πρώτη θέση του 2ου Ομίλου η Αίγυπτος συγκατοικεί με τη Νότια Αφρική, που προηγήθηκε της Ανγκόλα στο 21’ με τον Άπολις. Ο Σόου ισοφάρισε προς στιγμήν στο 35’, αλλά ο Λάιλ Φόστερ νίκησε τον Μαρκές για το 2-1, τελικό σκορ.
Για το 1ο Group, Μάλι και Ζάμπια έμειναν στο 1-1. Η ομάδα του Μάλι πήρε το προβάδισμα στο 61’ με τον Σιναγιόκο. Τον βαθμό στη Ζάμπια χάρισε ο Πάτσον Ντάκα στις καθυστερήσεις του ματς. Πάνω στον πανηγυρισμό, ο επιθετικός της Λέστερ προσγειώθηκε με το κεφάλι στο χορτάρι, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί σοβαρά.