Συντηρούν την πολιτική αντιπαράθεση οι αγροτικές κινητοποιήσεις, με την κυβέρνηση να καλεί σε διάλογο δηλώνοντας ότι έχουν ικανοποιηθεί πολλά από τα αιτήματα των αγροτών, ενώ κάποια έχουν απορριφθεί ως ανέφικτα.
Η πλειοψηφία των αιτημάτων των αγροτών έχουν γίνει δεκτά τονίζουν από το αρμόδιο υπουργείο υπογραμμίζοντας ότι ο διάλογος με την κυβέρνηση είναι μονόδρομος.
Ο κοινός παρονομαστής των μπλόκων είναι το έλλειμμα εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ και επισημαίνει ότι το Μαξίμου κρατά τα κλειδιά των μπλόκων.
Αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους δηλώνουν οι αγρότες που αποφάσισαν τo άνοιγμα των δρόμων για τα Χριστούγεννα, με επιστροφή και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μετά τις γιορτές.
Πυρά στην κυβέρνηση εξαπολύουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η κυβέρνηση χαρακτηρίζει ανέφικτα επτά αγροτικά αιτήματα, καθώς προσκρούουν είτε στους ευρωπαϊκούς κανονισμούς είτε στα δημοσιονομικά της χώρας διαμηνύοντας ότι τα υπόλοιπα 20 είτε έχουν ικανοποιηθεί είτε έχουν δρομολογηθεί.